“Не путін, а російські солдати вбивають, катують та нищать”: Кулеба відповів на абсурдну заяву Шольца

Голова МЗС закликав Європу скасувати в’їзд за шенгенськими візами, аби росіяни насолоджувалися тільки росією

Олаф Шольц виступив проти рішення Естонії, яка вирішила заборонити в’їзд росіянам до своєї країни за шенгенськими візами. На це вже відреагував голова МЗС України Дмитро Кулеба. Про це він написав у своєму Twitter, передає “24 канал“.

Шольц заявив, що йому важко погодитися з таким рішенням, адже це нібито “війна путіна”. Канцлер Німеччини зазначив, що виступає проти колективної відповідальності росіян, а також зауважив, що така заборона може послабити ефективність санкцій.

Натомість Кулеба зазначив, що це війна не тільки путіна, а й усіх росіян.

“Не путін, а реальні російські солдати прийшли з росії, щоб убивати, катувати і нищити. росіяни переважно підтримують війну, вболівають за ракетні удари по українських містах і вбивства українців. Нехай тоді російські туристи насолоджуються росією”, – наголосив Кулеба.

Звірства росіян в Україні жахають увесь цивілізований світ. рф щодня пробиває дно. Зокрема, вбивають та катують українців, руйнують українські міста й села, обстрілюють ЗАЕС та наражають на небезпеку всю Європу.

Як повідомляв 5.UA, Естонія закриває в’їзд росіянам із чинним шенгеном

Нагадаємо, прем’єрка Естонії Кая Каллас закликала зупинити видачу туристичних віз росіянам на поїздки до ЄС. Вона наголосила, що відвідування Європи – це привілей, а не право людини.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *