“Новий Мао”: Сі Цзіньпін отримав одноосібне верховне лідерство в Компартії Китаю (Відео)

На закритті з’їзду партії сталося несподіванка – попереднього лідера КНР Ху Цзіньтао “під руки” вивели із зали

Сі Цзіньпін – має тепер одноосібне верховне лідерство в Комуністичній партії Китаю. Посилення його повноважень зафіксоване у змінах до статуту, ухвалених на ювілейному XX з’їзді.

Про це повідомляє “5 канал“.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Обсяг влади – безпрецедентний для держави за останні пів сторіччя. І фактично прирівнюється до Мао Цзедуна і Ден Сяопіна – відомих китайських комуністичних вождів.

Перша поправка фіксує статус Сі Цзіньпіня як “ядра” Центрального комітету й усієї Компартії. Керівництвом до дій усіх членів партії стає соціалізм із китайською специфікою для нової ери – у баченні генерального секретаря. Усі комуністи повинні захищати статус верховного лідера й усе керівництво партії.

На заключному засіданні компартії також стався інцидент. Із зали силоміць вивели попередника Цзіньпіня – Ху Цзіньтао. 79-річний політик сидів ліворуч від чинного китайського лідера і примусове видворення стало для нього несподіванкою. Чому його вивели – не повідомляють.

Проте такі інциденти – величезна рідкість для протокольних засідань правлячої китайської партії. Відеозапис активно поширюють західні соцмережі. А от у цензурованому китайському сегменті – його немає.

Нагадаємо, на 9 році війни суд нарешті заборонив діяльність комуністичної партії в Україні.

Дивіться також відео про головні новини дня:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *