Німеччина ухвалила рішення відправити танки Leopard в Україну, – Der Spiegel

Про це пише Der Spiegel.

Інші союзники, в тому числі зі Скандинавії та Польщі, також хочуть доставити в Україну бойові танки. А уряд Німеччини прагне надати дозвіл на експорт таких танків, які належать іншим державам.

Німецькому рішенню, очевидно, передували інтенсивні консультації протягом декількох днів з союзниками, особливо у Вашингтоні. Шольц завжди підкреслював, що хоче поставляти бойові танки тільки спільно з іншими країнами, такими як США.

Останнім часом з’явилися повідомлення про розбіжності між Німеччиною і адміністрацією США, з приводу чого Шольц був розлюченим.

За інформацією SPIEGEL, німецькі танки повинні надходити зі запасів Бундесверу. У середньостроковій і довгостроковій перспективі подальші бойові танки можуть бути підготовлені до використання з промислових запасів.

Водночас Бундестаг заявив, що розглянуть питання можливих поставок танків Leopard в Україну 25 січня.

Нагадаємо, під час восьмої зустрічі Контактної групи з питань оборони України в Рамштайні 20 січня не узгодили надання Україні танків Leopard 2.
Україна домовилася про навчання своїх екіпажів танкістів на німецьких танках Leopard 2 та британських Challenger 2 – вони розпочнуться вже невдовзі.
22 січня стало відомо, що Велика Британія виступає за міжнародну угоду про надання Україні німецьких танків.
Станом на 22 січня було відомо, що прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький розповів, що Варшава допускає створення коаліції з країнами, які готові дати Україні частину своїх Leopard 2, без участі Німеччини, якщо Берлін так і не погодить надання Україні цих танків.
23 січня в МЗС Польщі заявили, що надішлють Німеччині офіційний запит на дозвіл передати Україні танки Leopard найближчими днями.
Німецький військово-промисловий концерн Rheinmetall готовий передати Україні 139 танків Leopard, щойно дозвіл на це дасть уряд.
Сьогодні, 24 січня, стало відомо, що президент США Джо Байден готовий відправити танки Abrams в Україну, щоби стимулювати Німеччину передати “леопарди”.
За підсумками останніх переговорів, Україна розраховує отримати близько 100 танків Leopard від 12 країн.

Стежте за подіями в Україні та світу разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/nimechchina-ukhvalila-rishennya-vidpraviti-tanki-leopard-v-ukrainu-der-spiegel

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *