“Ніщо не буде, як раніше”: Столтенберг заявив, що повернення до звичних відносин з РФ після війни неможливе

Про це Столтенберг сказав в інтерв’ю німецькому агентству DPA.

“Ніщо не буде таким, як раніше. Припинення війни не може означати повного повернення до нормального життя. Від поведінки Росії буде залежати, якими будуть відносини з Росією в майбутньому”, – наголосив генсек НАТО.

На думку Столтенберга, Європа навряд знову опиниться в “настільки залежному становищі від таких стратегічних товарів, як енергія” і після закінчення війни РФ в Україні економічної співпраці з країною-агресоркою як раніше вже не буде.

“Залежність від Росії створила точки атаки, які Росія зараз намагається використати, щоб не дати нам підтримувати Україну. Залежність від газу зробила нас уразливими”, – додав він.

28 грудня у Bloomberg повідомили, що експорт “Газпрому” на його ключові зовнішні ринки в 2022 році скоротився майже вдвічі через скорочення потоків до Європи після вторгнення РФ в Україну. Нині “Газпром” поступово нарощує постачання до Китаю, добові обсяги в грудні перевищували договірні рівні, а в окремі дні – досягали рекордів

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/nishcho-ne-bude-yak-ranishe-stoltenberg-zayaviv-shcho-povernennya-do-zvichnikh-vidnosin-z-rf-pislya-viyni-nemozhlive

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *