“Ніщо не віщувало біди”: як броварчани оплакують жертв авіакатастрофи – сюжет (Відео)

Родинам загиблих унаслідок авіатрощі влада пообіцяла виділити матеріальну допомогу

Шістьох постраждалих внаслідок авіатрощі у Броварах з опіковими травмами відправлять на лікування за кордон. Інформацію озвучили у Міністерстві охорони здоров’я. Загалом у лікарнях Києва та області станом на четвер залишаються шістнадцять людей, шестеро з них діти. Решта отримують лікування амбулаторно. На місці трагедії люди вшановують жертв, приносять квіти й іграшки та не можуть стримати сліз.

Сльози на очах та розмови пошепки. У Броварах, на місце падіння гелікоптера і загибелі чотирнадцяти людей, приносять квіти, дитячі іграшки та свічки, щоби віддати шану загиблим напередодні. Олена з дітьми прийшла вшанувати пам’ять жертв авіакатастрофи. Живе неподалік, тож чула і гул, і звук падіння. Каже, що спочатку не зрозуміла, що сталося. Та прочитавши новини – жахнулася.

“Якось на гелікоптер я не подумала, чесно кажучи, думала, чи ракета, чи “шахед” – не знаю. А потім почала читати в новинах, що в садочок, і чесно – не повірила. Не повірила, аж поки не прислали фотографії. Дуже моторошно. Сьогодні захотіли прийти побачити, покласти іграшку тій дитинці, яка загинула”, – розповідає мешканка Броварів Олена.

Мирослава з онуком Олексієм о восьмій ранку перед авіатрощею були вдома. На щастя, не встигли вийти до школи, що розташована поруч із місцем трагедії.

“Вигуляла собаку десь о пів восьмого. І біди нічого не віщувало, а потім піднялася наверх і рівно о восьмій увімкнули світло, а десь о п’ять хвилин по восьмій було те, що було”, – пригадує мешканка Броварів Мирослава.

Мешканець Броварів Олексій зауважив: “Там, де балкон виходить, я лежав на дивані, із відкритими очима. І чую щось гуде там, і на балконі був такий яскравий спалах. Побіг до бабці і спитав, чи тривога, думаю. Бабця каже, що тривоги немає, я тоді особливо не зрозумів”.

Заграва та вибух зранку середи у Броварах – це трагічні наслідки падіння гелікоптера з керівництвом Міністерства внутрішніх справ на борту. Той упав поміж житлових багатоповерхівок, зачепивши будівлю дитячого садка. Остання зайнялася, дах та перекриття частково зруйновані. Загинули чотирнадцятеро людей. Серед них міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та його перший заступник. Також жертвами стали дівчинка з мамою, які перебували в садку.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що ані критичних, ані загрозливих станів здоров’я у потерпілих станом на ранок четверга немає. Шістьох людей, які зазнали опіків, відправлять на лікування за кордон. Загалом постраждали двадцять п’ять людей, одинадцятеро з них – діти.

“Шістьох людей зараз готують, стабілізують для відправки і лікування за кордон. Готові забрати на першому етапі Польща і Чехія, а далі будем бачити по ситуації, як буде проходити лікування. Бо висловили і США, і Норвегія, і інші країни”, – пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У Службі безпеки України попередньо назвали три основні версії падіння гвинтокрила: порушення правил польоту, технічна несправність, умисні дії щодо знищення транспортного засобу. Нацполіція в четвер під час брифінгу поінформувала – правоохоронці зібрали інформацію від очевидців.

“Поліцейські на місці опитали та отримали звернення понад трьохсот очевидців цієї події. Провели подомові обходи і загалом опитали понад 2000 людей. Усі матеріали і фото та відео, які отримали від очевидців, будуть проаналізовані та акумульовані й передані органу, що проводить розслідування”, – підсумувала речниця Національної поліції Мар’яна Рева.

Родинам загиблих унаслідок авіатрощі влада пообіцяла виділити матеріальну допомогу. Про це заявив голова Київської області Олексій Кулеба. У пошкодженому будинку невдовзі відремонтують вікна й двері. Щодо вихованців пошкодженого дитячого садка – їм повинні знайти місця для навчання в сусідніх дошкільних закладах, враховуючи побажання батьків.

Олена Рибінська, Віталій Залевський та Микола Довгий, “5 канал”

Дивіться також: “Вертоліт зробив 3 кола і почав знижуватися в бік дитсадка” – що розповідають очевидці про авіакатастрофу у Броварах

Читайте також: Євросоюз у жалобі разом з Україною: політики ЄС висловили співчуття у зв’язку з трагедією у Броварах.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *