“Ніяких виїзних перевірок”. Наступного року податківці повністю перейдуть на “електронні рейки”

Документ розробляється спільно із Мінцифри. Пр це сьогодні, 24 грудня 2022 року, поінформував голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

“Готуємо на 2023 рік великий план повного переведення податкової на електронні рейки”, – написав він у телеграмі. 

Йдеться, зокрема, про “е-акциз” та “е-аудит”, а також про таке новвведення як “смарт-фоп” й навчання для платників податків і податківців.

“Е-акцизом” Шетьманцев назвав “рух товару під спеціальним QR кодом від виробника до постачальника”, “е-аудитом” – те, “коли платник, одним кліком подаючи декларацію, може перед поданням її перевірити через ПЗ (податкове забезпечення – ред.) податкової, встановити ризики та їх виправити, а ДПС (Державної податкової служби – ред.) після цього не може пред’явити жодних інших ризиків”.

Читайте також: Готуючись до відновлення Україна повинна перепланувати свою економіку. Ексклюзивне інтерв’ю норвезького економіста Еріка Райнерта каналу “Еспресо”

“Ніяких виїзних перевірок”, – наголосив нардеп. 

Окрім того, з’явиться можливість “передзаповнення податкової декларації за платників фізосіб, в тому числі ФОП-ів, податковою”.

Ще одним нововведенням буде “повне адміністрування податків за ФОПа банком за його бажанням (законопроект Железняка)” (“смарт-фоп”).

До того ж, Гетьманцев обіцяє запуск у наступному 2023 році “відшкодування ПДВ протягом тижня з момента подачі заявки”.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/niyakikh-viiznikh-perevirok-nastupnogo-roku-podatkivtsi-povnistyu-pereydut-na-elektronni-reyki

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *