Ні росія, ні Україна не вимагали екстрадиції біглого ексгенерала СБУ Наумова – МВС Сербії

Для екстрадиції спочатку має бути відкрито провадження проти затриманого на росії, зауважив міністр

Ані росія, ані Україна не зверталися до влади Сербії щодо екстрадиції затриманого в країні 7 червня колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Принаймні про це заявив міністр внутрішніх справ Сербії Александар Вулін, передає “Радіо Свобода“.

Чиновник заперечив можливі непублічні домовленості із секретарем ради безпеки росії Миколою Патрушевим щодо нібито отримання Наумовим притулку у рф – в обмін на свідчення проти президента України Володимира Зеленського. Про це раніше писало видання The Insider. Начебто Вулін обговорював таку можливість під час свого візиту до москви.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

“Ця дурна брехня є частиною боротьби за моє усунення з уряду Сербії… Для того, щоб Наумова було екстрадовано в росію, спочатку має бути провадження проти нього в росії, і росія мала б вимагати від нас його екстрадиції. Я не знаю, чи є в росії справа проти Наумова, але я знаю, що росія не запитувала про його екстрадицію”, – заявив міністр.

Він також звернув увагу, що МВС взагалі не має повноважень ухвалювати рішення про екстрадицію – це компетенція Міністерства юстиції.

Тим часом у Вищому суді сербського міста Ниш повідомили, що Наумову продовжили термін перебування під вартою на три місяці, передають журналісти балканської служби “Радіо Свобода”.

Нагадаємо, скандальний ексгенерал СБУ Наумов, імовірно, “злив” росіянам інформацію про Чорнобильську зону, яка допомогла їм при вторгненні 24 лютого. Був позбавлений президентом генеральського звання за зраду. Після початку великої війни чиновник втік у України, був затриманий у Сербії за контрабанду незадекларованих цінностей.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *