Обговорювали на закритій міжвідомчій нараді: введення кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта – Верещук

За її словами, питання є не стільки юридичним, скільки політичним

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук розповіла, що обговорювали на закритій міжвідомчій нараді. За її словами, питання є не стільки юридичним, скільки політичним. Про це повідомляє Ірина Верещук в Telegram.

“Введення кримінальної відповідальності за отримання російського паспорта: саме це обговорювали сьогодні на закритій міжвідомчій нараді. Питання є не стільки юридичним, скільки політичним. З одного боку, паспорт окупанта допомагає простій людині вижити в тимчасовий окупації. З іншого боку, як це пояснити нашим громадянам, які стоять на смерть за нас всіх на передовій? В тому числі за те, щоб на нашій землі ніколи не було російських паспортів”, – написала вона.

У повідомленні наголошується: робота над законопроєктом триває, дискусії ще будуть, але напрям визначено.

“Можна довго та складно дискутувати на тему юридичних тонкощів, прав людини та необхідності виживати в окупації. Але не забуваймо: на червоному російському паспорті багато української крові – військових та цивільних, жінок і дітей. Робота над законопроєктом триває, дискусії ще будуть, але напрям визначено”, – підсумувала Верещук.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/vereshchuk_iryna/1451″]

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *