Обрізаємо тили ворогу: ЗСУ знищили з HIMARS 50 складів боєприпасів російських окупантів – Резніков

Це обриває російські логістичні ланцюжки, зазначив міністр

Українські війська знищили 50 російських складів боєприпасів за допомогою поставлених США реактивних систем HIMARS. Про це заявив у понеділок міністр оборони України Олексій Резніков, пише УНІАН.

“Це обриває їхні (російські – ред.) логістичні ланцюжки і позбавляє їх можливості вести активні бойові дії і покривати наші Збройні сили сильним артилерійським обстрілом”, – сказав він у телекоментаріях.

Крім того, міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські артилеристи філігранно застосовують високоточну західну зброю, зокрема HIMARS. Про це він сказав в ефірі загальнонаціонального телемарафону, пише “Українська правда”.

“Хаймарси” наші артилеристи використовують дуже філігранно – як хірург скальпелем, працюють. І видно навіть на фото деяких мостових переправ дуже чітко покладено (снаряди – ред.) в районі шва цього мостового з’єднання. Був звіт наших колег – по суті, вони підтвердили нашу інформацію, але вони її паралельно мали завдяки супутниковому спостереженню: кількість знищених складів боєприпасів орків, кількість командних пунктів, мова йде на пів сотні об’єктів тільки щодо місць, де зберігаються боєприпаси, що відповідно обрізає їхні логістичні ланцюжки і позбавляє їх спроможності вести активні бойові дії, насипаючи по великій кількості снарядів і пострілів по наших Збройних силах”, – говорить Резніков. 

Резніков додав, що західні партнери вже побачили, що українські захисники і захисниці працюють професійно та ефективно, “цілі обираються дуже зрозуміло й ефективно вражаються”.

Це збільшує рівень довіри і готовність надавати нову допомогу, наголосив міністр.

Як писав 5.UA, США поки не готові до передачі Україні ракет до 300 км до HIMARS, бо це може спровокувати Третю світову війну. Водночас, як підтвердив голова ОП Андрій Єрмак, Україна домовилась з союзниками про передачу 25-30 одиниць HIMARS і MLRS.

Нагадаємо, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *