“Об’єднані заради Перемоги”: благодійний концерт на підтримку бійців ЗСУ, які втратили кінцівки (Відео)

На сцені лунали українські та повстанські пісні, а також музика українських композиторів

У столиці збирали гроші на протези для 7 бійців, які зараз перебувають у військовому госпіталі. Під час повномасштабної війни вони були тяжко поранені, тепер потребують допомоги. Благодійний концерт “Об’єднані заради Перемоги” провели у Національній опереті України. Там для глядачів наживо зіграли українських пісень. На концерті побував і журналіст “5 каналу” Віталій Залевський.

У Національній опереті України аншлаг. Тут провели благодійний концерт “Об’єднані заради перемоги” для допомоги сімом бійцям, які були тяжко поранені під час повномасштабної війни.

“На сьогодні, коли наші воїни борються за нашу незалежність, відстоюють наше життя, дуже важливо, щоби кожна людина прониклася тим, що треба надавати допомогу”, – каже організаторка Тамара Смовженко.

“Це концерт про те, що українці об’єднуються з перших днів війни. І продовжують у цьому єднанні виборювати перемогу”, – пояснив гендиректор та художній керівник Київського національного академічного театру оперети Богдан Струтинський.

Культурний фронт зараз важливий, кажуть українські артисти. Адже кожна історія бійця – про біль та віру в перемогу.

“У нас є герої, в яких по четверо дітей. В одного чоловіка четверо доньок і він ще чекає пятого синочка. І він без кінцівок. Він герой! Ну, як можна не захоплюватися і як не віддати і гроші, і свою енергетику, і творчість”, – каже народна артистка України Валентина Донченко-Бутковська.

На сцені пролунали відомі українські народні та повстанські пісні, а також твори композиторів України.

Під час цієї пісні глядачі встали, щоби вшанувати пам’ять загиблих. Відвідувачі кажуть, що прийшли підтримати українських військових, які захищають Україну від рашистів.

“Треба вміти гуртуватися, об’єднуватися, пам’ятати про прекрасне, як у цій опері. І, звісно, підтримувати ЗСУ, в першу чергу, наших громадян на окупованих та звільнених територіях та одне одного”, – каже киянин Володимир.

“У такий час треба підтримувати, бо завдяки нашим військовим, ми б не були тут присутні. І не було б цього концерту, не було б цих людей, які сидять тут у залі”, – розповідає киянка Ольга.

А після концерту провели благодійну лотерею. Розіграли патріотичні поштові марки, монети та картини українських художників. Усі зібрані гроші передадуть на протези для захисників.

Віталій Залевський, Микола Чеботарьов, “5 канал”

Читайте також: Трофеї з поля бою – на благодійний аукціон “Незламні”: скільки вдалося зібрати на підтримку ЗСУ

Дивіться також відео на тему:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *