Одне з українських інформагенств атакували хакери, Держспецзв’язку підозрює їхню причетність до російського генштабу

Про це поінформували в Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зазначається, що 17 січня на інформагентство Укрінформ була здійснена кібератака. Фахівці команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, дослідили цей факт. 

Вони виявили: в російському телеграм-каналі “CyberArmyofRussia_Reborn” з’явилися повідомлення, де хакери “хвалилися досягненнями” з атаки на Укрінформ, але насправді агентство не зупинило роботу.  Робітники CERT-UA локалізували загрозу. 

“За попередніми даними фахівців, з метою порушення цілісності та доступності інформації за допомогою групової політики (GPO) здійснений централізований запуск шкідливої програми CaddyWiper. У CERT-UA, ґрунтуючись на характерних ознаках, припускають, що кібератаку здійснила група UAC-0082 (Sandworm). Її пов’язують із головним управлінням генерального штабу збройних сил Російської Федерації (ГРУ). Ба більше, це угрупування – серед тих, що у 2022 році найчастіше атакували Україну”, – заявили в Держспецзв’язку.

Нагадаємо, Служба безпеки успішно захищає інформаційну та цифрову безпеку України в умовах війни: з початку 2022 року, станом на 27 грудня, було нейтралізовано понад 4,5 тис. кібератак.
Про загрози цифрових атак повідомляли й у Нафтогазі: кіберцентр українського Нафтогазу виявив та заблокував більш як 3 млн кібератак за 2022 рік.

Стежте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb
https://espreso.tv/odne-z-ukrainskikh-informagenstv-atakuvali-khakeri-derzhspetszvyazku-pidozryue-ikhnyu-prichetnist-do-rosiyskogo-genshtabu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *