“Око дуже схоже на моє друге”: українські військові повернулися з лікування в Іспанії – що розповідають (Відео)

Крім Іспанії, поранених українських прикордонників запрошують на лікування литовські шпиталі

Втомлені з довгої дороги, але щасливі, що вдома – з автобусів виходять українські прикордонники. Вони повернулися з Іспанії після двох місяців лікування, реабілітації та відпочинку.

Прикордонник із позивним “Хижак” до Іспанії їхав без ноги, яку втратив на Донеччині під час мінометного обстрілу. Повернувся на протезі.

“Поранення осколкове ноги з подальшою ампутацією вище коліна, реабілітація, протезування на ліву вище коліна. Дякую Іспанії, дуже допомагають. Це все за кошти іспанців”, – розповів військовослужбовець Держприкордонслужби України “Хижак”.

Протезувався в Іспанії і 25-річний колега та бойовий побратим “Хижака” – Микола Олейніков. На війні, коли вороги атакували танками позиції українських захисників, хлопець втратив око.

“Робили мені там три операції. Вставили імплант і протез вставили. Протезуванням я повністю задоволений, око дуже схоже на моє друге”, – радіє прикордонник Микола Олейніков.

Хлопці розповідають: в Іспанії їх зустрічали як героїв.

“Велика повага. Як тільки привезли мене до шпиталю, то одна медсестра зразу “можна фото”. Нас двоє було в госпіталі, тому і от зразу підійшли фото-фото, ми не відмовили”, – каже прикордонник Держприкордонслужби України.

“Нас і в басейни, і на футбол, всюди відпочивали, на кораблі… Дуже добре волонтери там працюють”, – запевняє прикордонник “Сивий”.

Зі шпиталів Барселони та Мадриду повернулися десятеро прикордонників. Допомагати з лікуванням українських бійців іспанці почали влітку. За цей час країна прийняла 65 військовослужбовців Держприкордонслужби України. Усі витрати беруть на себе тамтешні благодійники.

“Це лікування і реабілітація після серйозних травмувань, тобто осколкові, переломи осколкові, вогнепальні поранення і лікування посттравматичного синдрому”, – зазначив заступник начальника Львівського військово-медичного клінічного центру ДПСУ Сергій Ткаченко.

Крім Іспанії, поранених українських прикордонників запрошують на лікування литовські шпиталі. Нині там перебувають десятки наших захисників.

Марта Шикула, Євген Радіон, Львів, “5 канал”

Читайте також: як українці зібрали понад пів мільйона грн військовим на реабілітацію.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: тяжке поранення, полон, реабілітація в США – історія незламного розвідника Романа Городенського.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *