Окупанти б’ють технологічними ракетами: чи можна в Україні зробити “Залізний купол” (Відео)

Також Ігнат розповів, що ця система може прикривати

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат обговорили чи можна в Україні зробити “Залізний купол”. 

“Повітряна тривога включається і тоді, коли в нас є інформація про застосування (ред. – рашистами) реактивної артилерії, в тому числі. Власне проти цієї артилерії має захист саме Ізраїль. Мова йде про “Залізний купол”. Це в усіх теж на слуху: “давайте, зробим, щось-якийсь на кшталт куполу навколо України і позбудемось цієї загрози”. Ну скажу одразу: що це не можливо, ні в якому разі”, – сказав Ігнат.

“Тому що, “Залізний купол” – це така назва ракетної системи Ізраїлю, яка захищає від, саме від отих-от реактивних систем, які фактично, противники Ізраїля застосовують в одиночних екземплярах. Це може бути одна, ну, простими словами кажучи “труба”, в яку сунуть снаряд і десь там з-за будинку вистрілюють. Так, один-другий. Або це може бути одна машина “Град”. Так, яка вистрілює пакет тих градів. І саме Ізраїльський “купол”. Ізраїль невеличка держава, вона локально закриває, надзвичайно дорогою системою протиракетною, закриває ту ділянку повітряного простору, по якій власне наносяться ці удари, завдаються ці удари”, – зазначив він.

Також Ігнат розповів, що це система може прикривати.

“Тому для України це не підходить. Це система може прикривати, ну якісь локально такі стратегічні об’єкти, як АЕС чи місто.. Тому, зрозуміло що, для такої держави як Україна – це не зовсім підходить. І проти нас не застосовують так-от, реактивні системи залпового вогню. В нас (ред. – російські окупанти) б’ють ракетами, ракетами технологічними..”, – підсумував речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Дивіться повний випуск “Час: Online” із речником Командування Повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом:

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *