окупанти вимагають від медиків у Херсоні згоду на отримання зарплати в рублях – ГУР

Також окупанти намагаються відновити навчання в Херсонській морській академії

У тимчасово захопленому Херсоні рашисти вимагають від медпрацівників підписувати документи про згоду отримувати зарплату в рублях – про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

“У тимчасово окупованому Херсоні представники окупаційної адміністрації висувають вимоги співробітникам швидкої допомоги щодо написання заяв про згоду працювати під егідою “нової влади”. Це також передбачає згоду отримувати заробітну платню в російських рублях. У разі відмови, співробітникам надається тимчасовий дозвіл на роботу з попередженням про можливе звільнення в будь-який момент”, – мовиться в повідомленні.

Також окупанти намагаються відновити навчання в Херсонській морській академії на 2022-2023 навчальний рік. А на будівлі академії рашисти вивісили зелену ганчірку з позначкою “Z”.

У ГУР також повідомили, що ворог і далі збирає паспортні дані громадян. Вони вимагають їх у всіх працівників комунальних підприємств та пенсіонерів, які отримують т. зв. “гуманітарну допомогу”. Під удар потрапляють і ті, хто звертається до окупаційної “влади” з будь-якими питаннями. А тим, хто придбав стартові пакети мобільних операторів рф, надходять смс-ки з пропозицією надати паспортні дані в обмін на 5 ГБ інтернету.

У розвідці також повідомили, що у Херсонському приймальнику-розподільнику для дітей УМВС оселилися близько 50 ефесбешників. За наявною інформацією, у підвалах будівлі допитують викрадених українців із застосуванням тортур.

Читайте також: В окупованій Новій Каховці пролунали потужні вибухи, прилетіло у базу та склад русні

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *