“Окупанти відстрілюватимуться, але й ми не мовчатимемо”: чого чекати Херсонщині та Миколаївщині після контрнаступу ЗСУ – Гуменюк (Відео)

ЗСУ готові вгамовувати окупантів на півдні, в тому числі й з повітря

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк обговорили, чи покращить ситуацію на Миколаївщині визволення Херсонщини.

“Ми розуміємо, що облаштувавшись на лівому березі, окупанти будуть обстрілювати правий берег. Але і ми продовжуємо роботу по знищенню ворога, по дистанційній роботі, в тому числі по проведенню контрбатарейних заходів. І ми маємо артилерію і РСЗВ, авіацію, які можуть нищити окупантів, навіть коли вони заховалися на лівому березі”, – говорить речниця.

Вона додає, що людям на Херсонщині і Миколаївщині треба бути обережними, не нехтувати повітряними тривогами, йти в укриття, але водночас і не піддаватися на “страшилки” ворога.

“Не треба сприймати як догму ті лякачки, які розповсюджував ворог, що Херсон перетвориться на місто-привид, що Херсон буде нещадно розстріляний. Згадайте приклад Миколаїва. Він стоїть, фортеця, яка не пропустила окупантів, хоча обстрілів було там неймовірна кількість. І наразі те, що відступають ворожі війська, може дати миколаївцям змогу трохи передихнути, але треба усвідомлювати, що все не так швидко. Треба розуміти, що ще є елементи місцевості, які можуть нести їм, в тому числі, таку дистанційну загрозу. І попри ейфорію, треба пам’ятати, що масовані обстріли ще можуть бути”, – говорить Гуменюк.

Речниця ОК “Південь” також оцінила, що з озброєння рф після визволення Херсонщини вже не зможе долітати до Миколаєва

“Нині ще є ділянки місцевості, з яких вони зможуть долітати. Будуть ще долітати і С300, і “Урагани”, і “Смерчі”. Також пам’ятаємо, що є у ворога й інша зброя. Є крилаті ракети. Є й ракети типу “повітря-земля”, яку вони теж використовують із застосуванням авіації. Тому розслаблятися зарано. Але треба усвідомлювати, що кожне наше просування – це крок ближче до перемоги”, – підсумовує Гуменюк.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з Наталею Гуменюк:

Як повідомляв 5.UA, 11 листопада в ГУР підтвердили, що Херсон повертається під контроль України. ЗСУ заходять у місто, а шляхи відступу росіян перебувають під вогневим контролем українських захисників.

В ОК “Південь” повідомили, що за тиждень українські сили визволили 179 населених пунктів у Миколаївській та Херсонській областях.

Як повідомляв 5.UA, росіяни вночі знову обстріляли Нікопольський район із “Градів” та важкої артилерії – 45 тисяч родин лишилися без води. 

Як відомо, Генштаб ЗСУ підтвердив знищення в Херсонській області ворожого складу боєприпасів, близько 40 російських окупантів, двох одиниць броньованої техніки та десяти вантажних автомобілів.

Читайте також: В ISW пояснили, чому ЗСУ мають скористатися помилкою путіна та продовжити контрнаступ

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *