Окупанти готуються до наступу ЗСУ в двох областях – Інститут вивчення війни

У ISW сумніваються, що загарбники зможуть взяти Бахмут під повний контроль

рашистські окупанти очікують контрнаступу українських військових у Запорізькій та Херсонській областях. І вже почали облаштовувати оборонні позиції там. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

При цьому зазначається, що загарбники продовжують сподіватися приєднати тимчасово окуповані території до складу росії та розширити адмінконтроль над ними.

Також у ISW оцінили перебіг війни на інших напрямках. Так, ворог має частковий успіх на південь від Бахмута, утім в ISW не впевнені, що росіяни зможуть розвинути цей успіх, щоби повністю захопити місто.

Також російські війська провели обмежені наземні атаки на північ від Харкова, на схід від Сіверська і на схід від Бахмута.

Натомість ЗСУ надалі атакують опорні пункти рф на півдні України.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *