Окупанти не вели наступальних дій на Харківському та Краматорському напрямках – Генштаб

Ворог активно веде повітряну розвідку

російські військові упродовж доби не вели активних наступальних дій на Харківському, Слов’янському та Краматорському напрямках. Натомість рашисти не припинили обстрілювати населені пункти, а також ведуть активну повітряну розвідку. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Харківському напрямку окупанти продовжують вести бойові дії з метою утримання зайнятих рубежів. Здійснили обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії біля Варварівки, Удів, Слатиного, Петрівки, Борщової, Великих Проходів, Піщаного, Руських Тишків, Шестакового, Слобожанського, Андріївки та Гусарівки. 

Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Мосьпанового, Первомайського та Байрака. 

Окупанти вели повітряну розвідку в районах населених пунктів Питомник, Черкаська, Лозова і Шестакове.

На Слов’янському напрямку противник намагається відновити наступ у напрямку населеного пункту Барвінкове. Зафіксовано обстріли поблизу Чепеля, Бражківки, Богородичного та Костянтинівки. Завдав авіаударів біля Бражківки та Залимана. 

рашисти вели наступальний бій у напрямку Карнаухівки, успіху не мали, відійшли. Вели повітряну розвідку в районі Нової Дмитрівки.

На Краматорському напрямку ворог здійснював обстріли із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Тетянівка, Івано-Дар’ївка, Званівка та Григорівка. Завдав авіаційних ударів поблизу Спірного та Сіверська.

Вів повітряну розвідку біля Тетянівки.

Нагадаємо, російські окупанти вранці 26 серпня знову атакували Слов’янськ у Донецькій області.

Як повідомляв 5.ua, указ путіна про збільшення штатної чисельності армії рф на 137 тисяч осіб – до 1,15 млн, навряд чи дасть змогу росії створити ефективну додаткову бойову міць у війні проти України.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *