Останні потуги “бункерного діда”: чому путін так жадає захопити Бахмут, що вже вп’яте встановлює “крайню дату” (Відео)

Нині на Бахмутському напрямку у ворога достатньо сил, щоб продовжувати великі й агресивні атаки

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий обговорили, чому путін так вперся у Бахмут і будь-що вимагає його захоплення.

Як відомо, путін уже вп’яте з початку повномасштабного вторгнення встановив термін, до якого російські окупанти повинні вийти на адмінкордон Донеччини. Більше того, до кінця жовтня рашистам знову поставлене завдання захопити Бахмут. І на Донеччині це фактично останній напрям, де росіяни намагаються наступати.

“Тому що, по-перше, з військової точки зору, після мегапровальної для росіян Харківсько-Лиманської операції вони відійшли окопуватися, а Бахмут (вони хочуть захопити – ред.), тому що там вони зберегли угруповання та достатню кількість артилерії, якою вони можуть вражати. І логічно, що після того, як наші війська вимотали зс російської федерації і відступили з Сєвєродонецька і Лисичанська, то для росіян наступний логічний крок був Бахмут. Крім цього, це їм відкриває такий бажаний для них напрямок – Слов’янськ і Краматорськ. Чому бажаний? Бо вони з того почали окупацію Донбасу свого часу “, – пояснює Череватий.

“І тим паче ще більш важливо, у них з моральної точки зору давно не було ніяких перемог на землі. Вони не показали жодної спроможності й потуги, що їхні збройні сили не просто вміють кидати ракетами, а що вони можуть показати на реальному полі бою. І тому вони спрямували всі сили, особливо на Бахмутському напрямку, і там щодня йдуть дуже кровопролитні, агресивні важкі бої. Там наші бійці, буквально долаючи себе, не досипаючи, через неймовірні вольові зусилля і завдяки злагодженості й взаємодопомозі, навченості військовій і бажанню зупинити ворога, тримають там ворога, попри його скажене бажання прорватися вперед”, – каже речник.

Череватий також розповів, чи є вже на Бахмутському напрямку свіжомобілізовані з росії.

“Там у противника достатньо сил, щоб продовжувати великі й агресивні атаки… Там уже є цей відсоток (мобілізованих – ред.), і він доволі значний. Ми знаємо, що в рашистів великі втрати. Загальне угрупування було 170 тисяч, а 67 тисяч уже знищено, поранених ще більше. Тому рашистів, які здатні вести бойові дії, їх дедалі менше. На тому ж Бахмуті особливо активну, “таранну” роль виконують ЧВК “вагнера”, і пригожин (засновник “фабрики тролів” з Ольгіна Євген Пригожин – ред.) розповсюджує інформацію, що армія рф неспроможна, а от він з його підрозділом, мовляв, потужні, і можуть брати міста окремо, як армія опричників”, – розповів речник Східного угруповання ЗСУ.

Череватий також зауважив, що конкретно мобілізовані з ОРДЛО взагалі не є якоюсь бойовою силою.

Як повідомляв 5.UA, ЗСУ наприкінці серпня пішли в контрнаступ. Вже визволена майже вся Харківська область та низка населених пунктів у Донецькій, Луганській та Херсонській областях. 

Читайте також: Українські сили деокупували вже 1620 населених пунктів – Офіс президента

15 жовтня президент Володимир Зеленський розповів, що дуже тяжка ситуація зберігається на Донбасі. Найважче українським воїнам на Бахмутському напрямку. Очільник держави наголосив, що захисники України тримають позиції.

ЗСУ дають противнику гідну відсіч. За даними Генштабу, станом на 17 жовтня на нашій землі вже знищено 65 320 загарбників та багато ворожої техніки й озброєння.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *