Офіційно: Німеччина відправить Україні ЗРК Patriot та БМП Marder, а США – БМП Bradley

Йдеться про рекордну оборонну допомогу на кілька мільярдів доларів

Під час телефонних перемовин президента США Джо Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца в четвер, 5 січня, було погоджено плани передати Україні додаткове озброєння.

Зокрема, Берлін відправить батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot та бойові машини піхоти Marder, а Вашингтон – бойові машини піхоти Bradley.

Про це повідомляють пресслужби німецького уряду та Білого дому.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Лідери двох країн висловили спільну рішучість надавати Україні необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки це буде потрібно. Окрім безпосередньої передачі озброєння обидві країни планують проводити навчання українських Збройних сил на відповідних системах.

У американських ЗМІ почали з’являтися додаткові подробиці щодо оборонного пакета. Так, AP та The Washington Post із посиланням на офіційних представників в адміністрації США повідомляють, що Вашингтон виділяє Україні рекордних майже $3 млрд військової допомоги, включно з десятками Bradley. Озброєння буде знято зі складів збереження Пентагону. До пакета також увійдуть транспортери HMMWV, мінно-стійкі транспортні засоби MRAP, а також велика кількість ракет та боєприпасів.

У Reuters уточнюють, що мова про передачу приблизно 50 бойових машин піхоти M2 Bradley. Згоди на відправку Україні танків Abrams, про які вже давно просить українська сторона, адміністрація Джо Байдена поки не надає.

Очікується, що офіційно про пакет допомоги буле оголошено в п’ятницю, 6 січня.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ почала з’являтися інформація, що Німеччина може розпочати постачання Україні БМП Marder, а США – БМП Bradley. Це рішення ухвалили в тісній координації з Францією, яка ще напередодні оголосила про передачу колісних танків AMX-10 RC та БТР Bastion.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *