Папа молиться за загиблих під час футбольного матчу в Індонезії

Папа Франциск помолився за тих, хто загинув під час суботнього футбольного матчу в Індонезії.

Він згадав про трагедію під час молитви «Ангел Господній», сказавши: «Я також молюся за тих, хто втратив життя та був поранений у сутичках, що спалахнули після футбольного матчу в Маланґу (Індонезія)», — цитує Aleteia.

Як повідомляє BBC, щонайменше 125 людей загинули у тисняві ​​на футбольному матчі в Індонезії. Це стало однією з найстрашніших світових катастроф на стадіонах. Тиснява виникла після того, як поліція застосувала сльозогінний газ до вболівальників, які вдерлися на поле після поразки домашньої команди «Arema» та побилися зі своїми суперниками. Мірою поширення паніки, тисячі людей кинулися до виходів зі стадіону Канджурухан — багато хто загинув у тисняві або задихнувся. 

 

 

Ймовірною причиною трагедії називають переповненість стадіону через продаж надто великої кількості квитків. FIFA наголосила, що поліція й стюарди не повинні мати при собі сльозогінний газ для контролю натовпу під час матчу. Джанні Інфантіно, президент світової футбольної асоціації назвав трагедію «чорним днем для всіх, причетних до футболу». 

Президент Індонезії Джоко Відодо закликав до ретельного розслідування катастрофи. Зазначається, що в Індонезії це вже не перший випадок насильства, пов’язаного з футболом.

 

https://credo.pro/2022/10/330533

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *