Папа Римський заявив, що “хоче поїхати до Києва, щоб закінчити війну”

Підготовка до поїздки розпочнеться одразу після повернення понтифіка із Канади наприкінці липня

Папа Римський Франциск у неділю, 24 липня, заявив, що хоче відвідати Київ. За його словами, він планує це зробити, щоб завершити жорстоку війну росії проти України. Про це повідомляє “Європейська правда” із посиланням на Reuters.

За даними журналістів, під час свого польоту до Канади понтифік у розмові з журналістами розповів, що дуже хоче поїхати до Києва, аби зупинити війну. 

“Я маю велике бажання поїхати до Києва”, – сказав глава Католицької церкви на запитання про можливу майбутню поїздку в Україну.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск може приїхати з візитами до України та росії вже в серпні. Підготовка до поїздки розпочнеться одразу після повернення понтифіка із Канади наприкінці липня.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *