Патріотичні наліпки за 10 гривень: в Україні запустили благодійну акцію на підтримку ЗСУ – сюжет (Відео)

Українці охоче в такий спосіб підтримують армію

Підтримка військових на реабілітації. В українців відсьогодні є можливість купити наліпку чи листівку з особистим написом та посприяти відновленню захисників та захисниць. 

Один із реабілітаційних центрів України. Тут серед природи нашим захисникам та захисницям допомагають психологічно оговтатися від війни. Свою діяльність заклад розпочав ще 2014 року і до сьогодні продовжує допомагати. Одним із пацієнтів закладу був військовослужбовець ЗСУ – Владислав.

“Після 14-15 років всі страждають від залежності від зміни погоди, головні болі і таке інше. Тут дуже гарна, дуже фахова команда психологів, більшість із них науковці, і вони так дуже тонко працюють, що навіть не відчувається, що це психологічний прийом”, – розповідає військовослужбовець 11 батальйону спецпризначення Владислав “Лектор”.

Директорка Ксенія каже, що знайти таких фахівців – справжнє випробування. Крім професійного підходу, важлива ще й атмосфера закладу.

“Створення самого терапевтичного простору для того, щоб будівля пострадянського штибу перетворилась на заклад, де приємно просто перебувати, і на заклад, який гідний тих, хто тут перебуває. Ну, звісно, потрібно й обладнання, й облаштування нових палат”, – повідомила директорка Центру психічного здоров’я та реабілітації Ксенія Возніціна.

Зараз заклад активно ремонтують. Наприклад, стіни коридору зафарбовані не лікарняним зеленим, їх тепер прикрашають цілі мурали. Також облаштовують зони відпочинку, спортивні зали, майданчики та затишні кімнати для відвертих розмов.

“Таких були два гарних приміщення, цей зал і поруч такий самий великий зал – це був якийсь госпітальний склад. Не те, що тут не було ремонту, тут навіть навпаки,  були цегляні стіни”, – додала Ксенія Возніціна.

На все це потрібні гроші. Щоб пришвидшити цей процес, громадська організація “Простір можливостей” разом із магазином меблів Jysk запустили акцію для покупців. Саме завдяки таким патріотичним наліпкам та листівкам українці можуть підтримати наших захисників та захисниць фінансово, а також написати їм гарні слова.

“Ви можете прийти до нас і там стартова ціна йде 10 гривень, ви можете купувати не багато наліпок, а можете купити одну і свою цінову вартість сказати самі”, – наголосила заступниця керуючого магазину Jysk Алла Грищук.

Якщо нічого не хочете купувати у магазині – можна придбати на касі лише листівку чи наліпку.

“Я хочу, аби ви підтримали цих людей, які віддають своє здоров’я на фронті, аби найшвидше його повернути. Ви знаєте, ми зараз багато говоримо про відновлення країни, про відбудову України, а Україна – це люди”, – зауважила проєктна директорка ГО “Простір Можливостей” Оксана Коляда.

Українці охоче в такий спосіб підтримують армію. Минулого разу така співпраця принесла 250 тисяч гривень. Цього разу планують зібрати не менше.

“У мене чоловік військовий і в сім’ї багато військових, які зараз воюють на війні”, – каже учасниця акції Юлія.

Учасниця акції Наталя зазначила: “Хочеться хоч якось підтримати наших воїнів і Україну”. Підтримують ініціативу і діти. Школяр Іван радо написав листа нашим військовим.

“Дякую, солдати, за те, що захищаєте нашу країну, Батьківщину. Дякую за те, що захищаєте мою сім’ю. Дякуємо, наші любі Герої України, слава Україні!”, – запевнив учасник акції Іван.

Крім фінансової складової, такі листи і навіть сам факт, що українці підтримують військових, для них дуже цінний.

“Є всього 4 мотивації. Перша мотивація – це командир, від якого йдуть. Друга мотивація – це зброя, наскільки вона твоя, наскільки вона підлаштована, наскільки вона персональна, і ти вмієш нею користуватися. Третя мотивація – це медична служба, якщо ти впевнений, що тебе витягнуть, усе зроблять по максимуму, а там далі – як Бог рішить. І четверта мотивація – це ставлення людей. Тут навіть не про збір коштів – це сам факт ставлення”, – підсумував військовослужбовець Владислав “Лектор”.

Тож до 31 серпня кожен охочий може долучитися до акції в будь-якому магазині мережі Jysk і в такий спосіб сказати “дякую” всім захисникам і захисницям.

Софія Норенко, Орест Пона, “5 канал”

Читайте також: Реабілітація за допомогою коней: як на Львівщині лікуються поранені українські воїни – сюжет

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *