Переговори у Львові: Зеленський зустрівся з президентом Туреччини та генсеком ООН – включення (Відео)

За стіл переговорів Зеленський, Ердоган та Гутерріш сіли лише після обіду

Про імовірні переговори з росією, про долю українських полонених та ядерний шантаж кремля йшлося на зустрічі президентів України Володимира Зеленського і Туреччини Реджепа Ердогана разом із генсеком ООН Антоніу Гутеррішем у Львові. Після зустрічі відбулася пресконференція, на якій побувала кореспондентка “5 каналу” Марта Шикула.

За стіл переговорів Зеленський, Ердоган та Гутерріш сіли лише після обіду. Перемовини тривали більш як 4 годин. Найважливіше питання, яке обговорювалися, – припинення війни росії проти України дипломатичним шляхом.

“Необхідно знайти найбільш ефективний шлях за столом переговорів. Я вважаю, можливо відновити переговори, базуючись на тих параметрах, які обговорювалися у Стамбулі. Ми готові надати необхідну підтримку і відіграти роль медіатора. Під час наших перемовин ми торкнулися питання військовополонених. Ми і надалі продовжимо переговори щодо цього питання. Результати сьогоднішньої зустрічі обговоримо з президентом путіним, з російською стороною”, – сказав Ердоган.

Подробиці дивіться у відео “5 каналу”

Як повідомляв 5.UA, росія в ООН не підтримала пропозицію щодо демілітаризації ЗАЕС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *