Повної евакуації Києва не буде, однак треба бути готовим до найгірших сценаріїв – Кличко

Влада не буде переселяти киян в інші місця

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що повної евакуації Києва не буде.

В інтерв’ю “РБК-Україна” Кличко заявив, що треба бути готовим до того, що відключення електроенергії триватимуть до весни. Тож місто зараз готується до будь-яких сценаріїв, і навіть до найгірших. Однак повної евакуації столиці не буде ні за яких умов.

“Ще раз повторюсь: ми повинні бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі і до поганих. На цей випадок у кожного з нас є алгоритм дій навіть у випадку евакуації. Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси”, – заявив Кличко.

Він закликав містян запастися водою і їжею, яка довго не псується.

“Користуючись можливістю, хочу звернутися до кожного читача: як ми прораховуємо поганий сценарій, так і я прошу кожного киянина врахувати різні сценарії і бути готовим. За інформацією військових, ворог планує і надалі наносити підступні удари по інфраструктурі країни, щоб залякати українців темрявою і холодом. Тому прохання мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, закачайте офлайн-карти на свої телефони. І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося”, – закликав міський голова.

Нагадаємо, у столиці у разі надзвичайних ситуацій взимку можуть розгорнути близько 1000 пунктів обігріву для мешканців міста. 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою: росія готується знову вдарити по Україні – Зеленський

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *