Польща: з нагоди Папського дня відбудеться конференція «Польща, Україна, Європа»

Метою наукової конференції, яка відбудеться у Варшаві, є аналіз у світлі навчання Йоана Павла ІІ причин російської агресії проти України, а також обмін думками щодо майбутнього цієї частини Європи.

Уже понад два десятиліття польська католицька спільнота у неділю, що збігається або випереджує річницю обрання Кароля Войтили на Петрове служіння, відзначає «Папський день», мета якого — поширення та поглиблення навчання святого Папи Йоана Павла ІІ. З нагоди відзначення, серед іншого, збираються кошти на оплату навчання здібної молоді з бідних сімей — пише Vatican News.

ХХІІ Папський день на тему «Сяйво Істини» відзначатиметься 16 жовтня 2022 року, особливим чином спогадуючи десяту енцикліку Папи Войтили «Veritatis Splendor», зосереджену на питаннях моралі та формування сумління. В рамках цьогорічного відзначення фундація «Справа нового тисячоліття», промоутер «Папського дня», організовує наукову конференцію на тему «Польща, Україна, Європа», що відбуватиметься в п’ятницю, 14 жовтня 2022 р., в осідку Митрополичої Курії у Варшаві.

Спонуками для тем, обраних для обговорення, є російсько-українська війна, яка викликає чимало запитань і сумнівів не лише з геополітичної точки зору, але й морального, суспільного та релігійного характеру. Серед них також питання про те, як сьогодні інтерпретувати та здійснювати близьке святому Йоанові Павлові ІІ бачення Європи з двома легенями. Мета конференції — аналіз у світлі навчання Папи-слов’янина причин російської агресії проти України, а також обмін думками щодо майбутнього цієї частини Європи.

Під час конференції прозвучать такі доповіді як «Роль Католицької Церкви в польсько-українському діалозі та примиренні», «Паломництво Йоана Павла ІІ в Україну з перспективи сьогодення», «Теологія Майдану в контексті війни в Україні». З доповіддю «Папа, який не тільки відчитував, але й формував знаки часу» конференцію відкриє Віце-ректор Українського Католицького Університету професор Мирослав Маринович.

Опубліковано в news Позначки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *