Польща спростила отримання “карти поляка” для українців – що тепер не потрібно робити

Заяви можуть подати як ті, хто вже мав “карту поляка”, так і ті, хто подає заявку вперше

Уряд Польщі затвердив пропозицію Міністерства закордонних справ щодо спрощення правил отримання “карти поляка” для громадян України, які отримали притулок після російського вторгнення. Про це мовиться в заяві на сайті польського Кабміну

Згідно з новими правилами, які набудуть чинності 29 липня, документ на отримання “карти поляка” можна буде подати в будь-якому управлінні одного з 16 воєводств відповідно до місця перебування в Польщі, а не, як у попередніх правилах, – лише у польських консульствах за межами країни.

В уряді Польщі кажуть: “Завдяки цьому буде виконано встановлений законом обов’язок щодо надання правомочним особам можливості подати заяву на отримання “карти поляка”, попри призупинення діяльності більшості консульств Республіки Польща в Україні через агресію російської федерації проти цієї країни”.

Заяви можуть подати як ті, хто вже мав “карту поляка”, так і ті, хто подає заявку вперше. Документи можна отримати там, де подано заяви, без необхідності виїжджати до України.

Зазначені положення поширюватимуться і на громадян білорусі та росії.

Раніше повідомлялося, що країни ЄС досі не узгодили між собою правила для українців, які через війну виїхали за кордон і отримали тимчасовий захист в одній із країн, у зв’язку з чим можливо отримати проблеми під час мандрівок між країнами блоку або у разі короткострокового повернення в Україну.

Як повідомляв 5.UA, Польща планує навчати українських військових саперної справи.

Нагадаємо, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *