Політика щодо України буде не такою, як раніше – новий голова МЗС Ізраїлю

Ізраїль і в подальшому надаватиме Україні гуманітарну допомогу

Новий голова МЗС Ізраїлю Елі Коен на церемонії вступу на посаду заявив, що його політика щодо України та російсько-української війни відрізнятиметься від політики його попередника Яіра Лапіда. Про це пише “ЛІга.НЕТ” із посиланням на Haaretz.

На вівторок, 3 січня, Коен планує телефонну розмову з міністром закордонних справ росії сєргєєм лавровим – це будуть перші переговори між главами МЗС двох країн від початку повномасштабної війни росії проти України.

“У російсько-українському питанні ми одне зробимо напевне – ми будемо менше публічно виступати”, – сказав він.

Ізраїль так чи інакше надаватиме Україні гуманітарну допомогу, запевнив Коен. При цьому він відмовився прокоментувати прохання України щодо постачання систем ППО.

Яір Лапід не спілкувався з російським колегою, відколи обійняв посаду міністра. Цьому передував дипломатичний скандал.

Нагадаємо, раніше в інтерв’ю італійському виданню лавров порівняв Зеленського з Адольфом Гітлером, заявивши, що останній “мав єврейську кров, а найзатятіші антисеміти, як правило, євреї”. Ізраїль обурився такими заявами і викликав посла рф “на килим”. А 3 травня мзс рф уже зробило нову заяву – звинуватило Ізраїль “у підтримці українських “неонацистів”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: Ізраїль має постачати Україні зброю, більше жодних сумнівів – міністр у справах діаспори Ізраїлю

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *