“Попереду найжорстокіші бої”: бойовий командир ЗСУ Федоренко “Ахіллес” спрогнозував хід війни взимку (Відео)

Армієць прогнозує, що пік війни буде в лютому

У програмі “Час: Онлайн” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська та командир 4-ї роти 128-го батальйону 112-ї бригади ТрО ЗСУ, депутат Київради Юрій “Ахіллес” Федоренко обговорили, як будуть розвиватися події на полі бою взимку.

Як відомо, на росії готується нова хвиля мобілізації. Федоренко говорить, що вона в першу чергу спрямована на поповнення втрат в армії рф.

“Крім того, в рф кується ще одне військо. Але питання в чому – жива сила це, звісно, добре, щоб відрити траншеї і закидати горами тіл той чи інший напрямок. Бо навіть погано озброєний окупант – це окупант, який несе з собою зброю і смерть. Будуть в рф утворені нові бригади і укомплектовані поганою технікою, яка зараз активно розконсервовується, в тому числі артилерійськими засобами. Але це будуть боєздатні сили”, – аналізує Федоренко.

“Відповідно, чи буде загострення на фронті? На превеликий жаль, за моїми оцінками, так, буде. На якому саме напрямку вони вистрелять? Про це більше може сказати розвідка. Я думаю, що в найближчий період часу нам не варто очікувати наступу з білорусі. По-перше, не так багато доріг, які ведуть до Києва, їх 13. Більше того, білоруський напрямок повністю закопаний. Утворена оборонна лінія, там достатньо нашої живої сили та підготовленої артилерії”, – говорить командир.

Федоренко переконаний, що рф використовує білорусь, аби відтягувати бойові частини сил оборони і не давати перекидати на інші пріоритетні напрямки для контрнаступу. Водночас треба розуміти, що з білорусі в будь-яку хвилину може бути наступ. Але розвідка наша про це знатиме.

“Щодо напрямків, які вони будуть посилювати (взимку – ред.), я вважаю, що вони зроблять усе можливе і неможливе, щоб не допустити просування сил оборони України на тих напрямках, які дадуть нам змогу по суходолу дійти до Криму. Це вони будуть посилювати просто всім, чим можуть. Щодо Донецької та Луганської області – будуть посилювати активні ударно-штурмові дії. Тому ЗСУ мають готуватися до найгіршого сценарію”, – прогнозує бойовий командир.

Федоренко також переконаний, що пік бої на фронті буде в лютому.

“Нині в рф нема сил і засобів активно наступати по всій лінії зіткнення або на якомусь одному важливому для нас напрямку. А ЗСУ не можуть активно просуватися вперед через погодні умови, доки не підмерзло. Відповідно, протягом цього часу, кожен день, коли ми не можемо активно просуватися вперед, рф у себе в тилу кує нове військо, проводить бойове злагодження, формує нові бригади. Тому пік бойового злагодження припаде десь на середину – кінець лютого. Тоді ми і будемо знати, де вони вистрілять і де будуть найжорстокіші бої. Вони нас чекають попереду, ми це розуміємо і максимально готуємося“, – говорить армієць ЗСУ

Дивіться повний випуск інтерв’ю з бойовим командиром Юрієм “Ахіллесом” Федоренком:

Читайте також: Наші артилеристи вже пишуть методички для міжнародних партнерів – бойовий командир Федоренко “Ахіллес”

Дивіться також відео: “Бавовна” на аеродромі “Енгельс”: що відомо / Сергій Руденко

Головні новости  дня без спаму і реклами! Друзі, підпишіться на  “5 канал” в Telegram. Хвилина – і в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *