Попри відключення світла: як господині з Рівненщини щодня готують смаколики для військових (Відео)

Волонтери доправляють наїдки для військових на Миколаївщину, Харківщину, Херсонщину

У селі Мильча, що на Дубенщині, кипить робота. Місцеві господині готують страви для військових на передову. Нині у меню пиріжки печені та смажені, а також горішки зі згущеним молоком.

“Готуємо нашим хлопцям, які нам сьогодні дають можливість працювати та спокійно жити”, – каже волонтерка Людмила Ковальчук.

Жительки села почали допомагати захисникам майже з перших днів повномасштабної війни. Спершу – плели маскувальні сітки, далі – взялися годувати бійців. Восени засолювали овочі із власних городів і робили тушкованки з фермерського м’яса. А нині – начиняють вареники, крутять голубці, смажать млинці.

Через блекаут замість духової шафи використовують печі. Поки підходить тісто на солодкі пироги, на плиті смажать пиріжки з м’ясом.

“На період, коли немає світла, ми готуємо – у нас є газ, у печі – пироги та хліб, а ще на плиті біляші. Нам дуже допомагають люди з нашого села: і грошима, і продуктами, завдяки їм ми можемо готувати”, – радіє волонтерка Алла Пасічник.

Кілька годин роботи – і кілограми свіжої продукції готові. Додають написані власні побажання та дитячі малюнки.

Волонтери доправляють наїдки для військових на Миколаївщину, Харківщину, Херсонщину. Паралельно жительки села Мильча готуються до благодійної ярмарки у своїй громаді, де збиратимуть кошти для захисників. Кажуть: не припинять працювати аж до перемоги.

Наталія Світлова, Рівненська область, “5 канал”

Читайте також: Солодкий бізнес із Херсона: як подружжя переселенців змогло відкрити кондитерську у Вінниці 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою: “Біда у всіх одна, ми вже стали як рідні”: мами загиблих десантників передали на передову вареники

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *