Попри шантаж голодом: маріупольці відмовляються брати участь у “референдумі” і приймати громадянство рф – ГУР

У переважній більшості, в місті залишилося громадяни віком 45-70 років

В тимчасово окупованому Маріуполі більшість громадян не має наміру брати участь у “референдумі”, який збираються незаконно влаштувати росіяни. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Telegram.

“Нечисленні групи місцевих колаборантів (переважно складаються з 2-3 жінок) продовжують здійснювати перепис населення в усіх районах окупованого Маріуполя. Мета такого “перепису” – встановити реальну кількість людей, які залишились у місті”, – зазначають у ГУР.

Згадані колаборанти-“переписники” вимагають у людей особисті документи з реєстрацією місця проживання та з’ясовують місце перебування найближчих родичів. Офіційно версія цих дій: встановити місце перебування людей, щоб забезпечити їх світлом та газом.

“В неофіційних розмовах визнають, що більшість опитаного населення в окупованому Маріуполі відмовляється брати участь у можливому “референдумі” або прямо не відповідає на запитання, чи братиме участь у зазначеному заході. За їхніми оцінками, лише близько 5-7% опитаних чітко висловили готовність прийти на “виборчі дільниці” та “проголосувати”. У переважній більшості, в місті залишилося громадяни віком 45-70 років. За визнанням самих колаборантів, вони озлоблено ставляться як до рф, так і до представників окупаційних адміністрацій”, – йдеться в повідомленні розвідки.

Також “переписники” повідомили, що це дійство може не відбутися 11 вересня, тож окупаційна “влада” Маріуполя не надто обговорює тему “референдуму”, а концентрується на пропагуванні результатів роботи із “забезпечення населення соціальною допомогою, продуктами харчування та підготовкою до зимового періоду”.

Окрім цього, розвідники встановили, що з 1 вересня окупанти не видаватимуть вцілілим мешканцям Маріуполя т. зв. “гуманітарну допомогу” – дешеві продукти (крупа, консерви), які давали змогу людям хоч якось втамувати голод. Серед причин зменшення “допомоги” – низький попит серед маріупольців на отримання громадянства рф.

Раніше 5.ua повідомляв про те, що в майже повністю знищеному тимчасово окупованому Маріуполі стався замах на гауляйтера Іващенка.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *