Порошенко в ефірі французького телеканалу LCI: Україна очікує від США кроків, які забезпечать нашу перемогу у 2023 році (Відео)

Лідер партії “ЄС” наголосив: чисельність російської артилерії і російської техніки все ще в рази перевищує те, чим володіють зараз ЗСУ

Петро Порошенко в ефірі французького телеканалу LCI заявив, що Україна очікує від Сполучених Штатів Америки та інших західних союзників, окрім комплексів Patriot, винищувачі F-16, далекобійну високоточну артилерію і ракети, а також запрошення в НАТО в наступному році. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

“Президент Зеленський перед візитом у Вашингтон сказав, що для американців дуже важливо зрозуміти, що відбувається в Україні. Ви також були у Вашингтоні, у США декілька днів тому. Яку ви реакцію почули і побачили з боку американців?”, – запитала під час інтерв’ю ведуча LCI. 

“По-перше, візит Зеленського є довгоочікуваним і дуже добре підготовленим. Створений дуже потужний ґрунт для цього візиту. Можу сказати свої враження. Я мав зустрічі на найвищому рівні і в Державному департаменті, і в Пентагоні, і в Конгресі. Сьогодні Україна користується беззаперечною двопартійною підтримкою”, – наголосив Порошенко. 

“Ми вдячні за глобальне лідерство Сполученим Штатам Америки, іншим країнам-членам НАТО. Сьогодні треба говорити про наступні кроки, які забезпечать нашу перемогу у 2023 році”, – зазначив п’ятий президент.

“Які ці кроки можуть бути? Це не просто отримання Patriot. Це не просто збільшення фінансової підтримки. Є декілька речей, які Україна сьогодні чекає найбільше. Нам потрібні військові літаки включно з F-16 для припинення домінування російської федерації в повітрі. Нам потрібні далекобійні і високоточні артилерія та ракети – для того, щоб ми знищили систему логістики і командні пункти російської федерації на відстанях, що перевищують 40-50 км. Сьогодні це принципово важливо для нашої перемоги, бо чисельність російської артилерії російської техніки все ще в рази перевищує, те чим володіють зараз Збройні сили України”, – наголосив Порошенко. 

“Відкрити двері НАТО для України. Позаяк Україна стала кандидатом у члени ЄС, нам обов’язково треба, бажано на вільнюському саміті НАТО у 2023 році, щоб було прийнято рішення про членство України в НАТО. Без цього – я хочу на цьому твердо наголосити – не працюватимуть жодні гарантії безпеки. А це означає, що без цього війна не закінчиться”, – наголосив п’ятий президент.

“Ми очікуємо від Сполучених Штатів Америки лідерства в цьому процесі. Я наголошую, що Україна заплатила дуже високу ціну за можливість бути членом НАТО. І сьогодні НАТО зацікавлене в Україні аж ніяк не менше, ніж Україна зацікавлена в НАТО”, – зазначив Порошенко. 

“Отже, авіація з повітряною обороною, далекобійна високоточна артилерія і ракети, а також членство в НАТО. Це те, що Україна і українці чекають від цього візиту”, – підсумував п’ятий президент.

Читайте також: Порошенко в інтерв’ю “Голосу Америки”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео за темою:

Порошенко на безпековому форумі в Галіфаксі.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *