Порошенко закликав міжнародну спільноту засудити військовий злочин кремля в Оленівці та надати Україні більше зброї

П’ятий президент наголосив: разом ми маємо зупинити російське чудовисько

Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту засудити черговий військовий злочин кремля в Оленівці і визнати росію державою-терористом. Про це повідомляє пресслужба партії “ЄС”.

П’ятий президент наголосив: санкції проти росії мають посилюватись, і закликав терміново надати Україні ще більше зброї.

“Вибух у (ред. – тимчасово окупованій) Оленівці, який забрав життя більш як п’ятдесяти українських військовополонених, є черговим жахливим військовим злочином путінського режиму, спрямованим на приховування масових страт та тортур українських воїнів. Це чергове порушення Женевської конвенції про військовополонених, а також принципів поваги до прав людини, міжнародного права та порядку”, – написав Порошенко у Facebook.

“путінський режим є терористичним і за злочини проти України має бути притягнутим до відповідальності”, – наголосив п’ятий президент.

“Ми закликаємо наших міжнародних партнерів, включаючи “Групу Семи”, ЄС, а також політичні родини Європейської народної партії та Міжнародного демократичного союзу жорстко засудити останні військові злочини путінського режиму, просувати визнання росії країною-терористом та сприяти подальшому посиленню економічних санкцій проти росії, наданню Україні сучасних танків, бойових літаків, далекобійних важких озброєнь для успішного контрнаступу та відновлення територіальної цілісності України. Разом ми маємо зупинити російське чудовисько”, – підсумував Петро Порошенко.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *