Порошенко закликав створити міжнародну слідчу групу для розслідування вбивства українських полонених в Оленівці (Відео)

За його словами, оборонці “Азовсталі” підступним терористичним актом були знищені нелюдами

Катування та вбивство полонених оборонців “Азовсталі” російськими терористами має бути розслідувано міжнародним судом, а злочинці мають отримати вирок. В тому числі і Путін, який віддав цей наказ. Про це заявив Петро Порошенко в коментарі журналістам. Він закликав міжнародних партнерів України створити спеціальну слідчу групу – за прикладом розслідування трагедії малазійського літака MH17.

“Оборонці Азовсталі підступним терористичним актом були знищені нелюдами. Чи це зробили ПВК “Вагнер”, чи ФСБ, чи ГРУ – в будь-якому разі, країна-агресор”, – наголосив Порошенко.

“Вже встановлені і зафіксовані виконавці цього злочину. І ми точно знаємо, хто віддав наказ”, – сказав Порошенко.

“Я зараз закликаю країни Великої Сімки, НАТО, Європейського Союзу долучитися до прозорого і неупередженого розслідування цього злочину проти людства і додати це в процес Гааги, де за ґратами має опинитися Путін”, – заявив лідер “Європейської Солідарності”.

“Так само, як я це зробив у 2014 році під час терористичної атаки на літак MH17, ми знайшли, встановили, сформували міжнародну слідчу групу, і до кінця цього року буде винесений вирок росіянам-терористам”, – нагадав п’ятий Президент України.

“Ніколи нікого не пробачимо. Зараз ми винесемо це на міжнародні майданчики й створимо міжнародну слідчу групу. Я, до речі, закликаю і владу України це зробити”, – сказав Порошенко.

Нагадаємо, полк “Азов” вважає, що удар по колонії, де перебували українські військовополонені, є актом публічної страти, який Росія здійснила через безкарність.

Як повідомляв 5.ua, Україна розпочала процедуру повернення тіл загиблих полонених в Оленівці Донецької області.

Нагадаємо, інститут вивчення війни (ISW), реагуючи на вбивство українських військовополонених у Оленівці, зазначає, що пошкодження від пожежі не притаманні принципу роботи HIMARS.

Як повідомляв 5.ua, російські окупанти опублікували прізвища поранених та загиблих полонених, які постраждали внаслідок атаки рашистів на колонію в Оленівці. 

Також, російське посольство в Британії продовжує показувати рівень рашистської дипломатії на весь світ. На цей раз вони на своїй сторінці в Twitter закликали стратити українських військовослужбовців полку “Азов”, які перебувають у російському полоні.

Нагадаємо, патронатна служба “Янголи Азову” підтвердила інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримують полонених полку “Азов”.

Організація з’ясовує імена загиблих і постраждалих через свої канали.

Також, СБУ перехопила телефонні розмови, в яких окупанти підтверджують, що саме російські війська винні у вибуху в колонії окупованої Оленівки.

Читайте також: Білецький оголосив “полювання” на причетних до масового вбивства полонених в Оленівці.

Як повідомляв 5.ua, Генштаб ЗСУ підтвердив, що російські окупанти здійснили прицільний навмисний артилерійський обстріл колонії в Оленівці. 

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що рашисти заявили про нібито загибель 40 українських полонених у колонії в Оленівці – у ГУР офіційно це не підтверджують.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *