Порошенко: Не вірте путіну, цього таргана треба перемагати (Відео)

За словами Порошенка, світ наляканий шантажем путіна

Петро Порошенко в інтерв’ю на “5 каналі” заявив, що світ нарешті почав розуміти – путіну не можна довіряти і його не варто боятись. Кремлівський диктатор розуміє лише мову сили, переконаний Порошенко. 

“Світ нарешті почав розуміти два ключові меседжі, які я намагався йому доносити і доносив протягом п’яти років свого президентства. Перше – не вірте путіну. Він розуміє лише силу. Тому ми створювали “нормандський формат”. Тому за нашими плечима вже тоді був Європейський Союз і Сполучені Штати. І тому ми маємо дотискувати путіна”, – каже політик.

За словами Порошенка, світ наляканий шантажем путіна.

“І друга рекомендація – не бійтеся путіна. Світ наляканий шантажем путіна. Шантажем енергетикою, ядерною загрозою, економічною блокадою. Шантажем армією, шантажем союзів. Не бійтеся: путін – колос на глиняних ногах, – говорить п’ятий президент.

Також він зауважив: Україна продемонструвала світові, що цей тарган насправді такий, що його треба перемагати.

“Ми не можемо дозволити прецедентів, коли одна країна силою у ХХІ столітті в центрі Європи змінюватиме кордони. Коли одна країна визначатиме долю іншої країни і її майбутнього, даватиме дозвіл – зелене чи червоне світло щодо членства в НАТО, у Європейському Союзі. Це неприйнятно. І Україна продемонструвала світові, що цей тарган насправді такий, що його треба перемагати”, – наголошує лідер “ЄС”.

Нагадаємо, Порошенко розповів, якою буде Україна після перемоги у війні з росією. 

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *