Порошенко пояснив, як захистити українців від економічних викликів воєнного часу

Він нагадав, що 2014 року Україна теж отримала економічну кризу, яку вдалося подолати і перейти до зростання

Петро Порошенко в ефірі спільного телемарафону “Прямого” та “5 каналу” “150 днів війни” закликав захистити українців від економічних викликів воєнного часу. Він нагадав, що 2014 року Україна теж отримала економічну кризу, яку вдалося подолати і перейти до зростання.

“Виклики величезні. Причина цих викликів – насамперед війна з путіним і агресія. На 30% зросли курс та інфляція, а по споживчому кошику вона зросла і на 50-60%. Українці стали жити бідніше. На 30% впав ВВП – це означає безробіття, виклики, соціальні проблеми і все таке інше”, – констатує Порошенко. 

“Ми маємо захистити людей. Треба забезпечити робочі місця, невтручання держави і нормальну роботу. Треба забезпечити відновлення логістики і відправку на експорт. Треба забезпечити повернення податку на додану вартість. У 2015 році ми це зробили, вперше в історії України ПДВ повертався автоматично. Ми також зробили мораторій на перевірки і штрафи”, – нагадав він. 

“Ми почистили “авгієві ставні”, і на сьогодні фінансова, банківська система встояла. Українці вірять і несуть гривні на банківські рахунки”, – сказав Порошенко. 

“Ми знаємо, що робити з економікою. Треба компетентно і професійно компенсувати наслідки цих об’єктивних процесів найменш захищеним верствам населення і підтримувати виробників”, – наголосив п’ятий президент України. 

“Ми зможемо швидше подолати наслідки війни, якщо війна закінчиться цього року. Ми маємо бути на це налаштовані. Через контрнаступ, через фінансування армії, через міжнародну допомогу. Нам не треба просити нічого, крім для армії, грошей ні на що, крім армії. І після того, як ми переможемо, гроші самі прийдуть в Україну”, – резюмував він.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *