Посли країн “Великої сімки” в Україні прибули до Одеси – причина

Мелінда Сіммонс відзначила: росія повинна поважати укладені домовленості

Посли країн “Великої сімки” в Україні прибули до Одеси, щоби наголосити на важливості угоди з розблокування українського продовольчого експорту морем. Фото оприлюднила амбасадорка Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Вона відзначила: росія повинна поважати укладені домовленості. 

“Мої колеги-посли G7 і я перебуваємо в Одесі разом із Туреччиною, щоб наголосити на важливості угоди за посередництва ООН, що дозволяє вивозити продовольство з України. росія має поважати угоду”, – заявила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Як повідомляв 5.UA, ранком суботи, 23 липня, росія завдала масованого ракетного удару по Одеському морському торговому порту. Обстріляли саме ту частину інфраструктури, де було зерно, підготоване до відправки на експорт.

Напередодні в Стамбулі були підписані угоди щодо розблокування українських портів та експорту зерна Чорним морем. Було укладено дві дзеркальні угоди в тристоронньому форматі.

Але, як бачимо, росіяни не збираються дотримуватись домовленостей. У МЗС наголосили, що цим обстрілом “путін плюнув в обличчя Ердогану та Генсеку ООН”. Адже рашисти вгатили саме в ту частину Одеського порту, де було підготовлене до відправки зерно.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *