Потужна “бавовна” дісталася брянської області – імовірно, палають військові казарми

Наразі немає офіційної інформації ні про обстріл, ні про можливих потерпілих

Ніч на 13 грудня у росіян знову почалася з “бавовни”. Цього разу одразу декілька вибухів пролунали у Клинцях та Климовому, що у брянській області. Місцеві повідомляють, що у селищі Климове пожежа почалася раніше, ніж пролунали вибухи. Про це повідомляють місцеві телеграм-канали, пише “24 канал”

Саме через це у росії припускають, що причини вибухів можуть бути різними. І якщо у Климовому підозрюють побутове загоряння, то у Клинцях впевнені, що “бавовна” – справа рук ЗСУ. Місцеві росіяни переконують, що вибухи розбудили усе селище.

“Вибухи дуже сильні! У багатьох селах району будинки підстрибнули”, – пишуть у місцевих пабліках.

Наштовхує на таку думку місцевих не лише сила вибухів, а й те, що вони пролунали у районі військових частин. Однак думки розділилися, дехто вважає, що влучили ЗСУ по казармах.

Місцеві жителі розгублені такими вибухами та традиційно бідкаються. Коли війна прийшла й у їхній дім, “ура-переможні” настрої змінилися й геть пригніченими. Так, деякі підписники російських телеграм-каналів взагалі заговорили про здачу захоплених територій та взагалі про вихід російських військ на міжнародно встановлені кордони 1991 року. І усе це – під натиском ЗСУ. Також, звісно, вони й повідомляють про те, як їм відчувався вибух, а деяким чується й сирена повітряної тривоги. 

Читайте також: Україна атакувала російські авіабази модифікованими радянськими БПЛА – Politico

Як повідомляв 5.UA, у понеділок, 5 грудня, країна-агресор здійснила новий масований ракетний удар по Україні. Близько 13:10 в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу, зокрема в Києві, у кількох областях працювала ППО.

Нагадаємо, в Одесі зупинили водопостачання через знеструмлення насосних станцій – повідомляють про пожежу. У Запорізькій області пролунало кілька вибухів, є загиблі та поранені.

Як повідомляв 5.UA, на військовому аеродромі “Енгельс” у Саратовській області рф ранком понеділка, 5 грудня, пролунали вибухи. На цьому летовищі базуються літаки, які завдають ракетних ударів по території України. Унаслідок падіння невстановленого безпілотника були пошкоджені два ракетоносці Ту-95.

росЗМІ і Telegram-канали повідомили про атаку безпілотника. Нібито він упав на злітно-посадковій смузі та пошкодив два стратегічних літаки-бомбардувальники Ту-95.

Вибухи лунали і в Рязанській області, на авіабазі “Дягілєво”. В результаті було пошкоджено бомбардувальник Ту-22М3 та знищено паливозаправник. Повідомляють, що вибухнув і загорівся бензовоз. Через це – троє ліквідованих та шестеро поранених. Деякі російській пропагандисти стверджують, що на аеродромі базується військова авіація, яка завдає ударів по Україні.

Дивіться також відео: “Бавовна” на аеродромі “Енгельс”: що відомо / Сергій Руденко

Головні новости  дня без спаму і реклами! Друзі, підпишіться на  “5 канал” в Telegram. Хвилина – і в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *