пригожин готує росіян до інформації про поразки під Бахмутом, вже знайшов винних – ISW

Це узгоджується з висновками експертів, що штурми “вагнерівців” позицій ЗСУ під Бахмутом досягли кульмінації

Ватажок “вагнерівців” євгеній пригожин готує інформаційні умови, щоб звинуватити у невдачах під Бахмутом міністерство оборони сергія шойгу і російський ВПК.

Як пише Інститут вивчення війни, заяви “вагнерівців” про брак боєприпасів і складнощі з проривом оборони ЗСУ спрямовані на те, щоб зняти з пригожина особисту відповідальність за провал боїв.

Це узгоджується з висновками експертів, що штурми “вагнерівців” позицій ЗСУ під Бахмутом досягли кульмінації.

У свіжому інтерв’ю “РИА Новости” пригожин поскаржився, що в українських військових оборонні рубежі облаштовані через кожні 10 метрів.

“Це суттєвий перегин для пригожина, і він вперше представив сили Вагнера в Бахмуті як такі, що не приносять фактично ніяких успіхів”, – йдеться у звіті аналітиків.

Хоча водночас самі “вагнерівці” робили все, щоб показати провоєнній аудиторії, що за “успіх” на Бахмутському напрямку відповідають особисто вони, а не кадрові військові рф.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про втрати росіян під Бахмутом.

Також, ПВК “вагнера” відіграє ключову роль у боях за Бахмут. Бойовики кидають у бій погано навчених новобранців. Їх використовують як витратний матеріал, щоб уберегти командирів та вищі чини, які віддають накази з укриттів.

Дивіться відео за темою: “Бахмут 100% відвоюємо. Ми знаємо, як воювати взимку, у них таких не залишилося” – “Невигадані історії”.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *