“Припиніть спонсорувати тероризм”: у Києві пройшов протест біля посольства Ірану – включення (Відео)

Протестувальники закликають міжнародну спільноту відреагувати та посилити санкції для цих країн

Припиніть спонсорувати тероризм! У столиці пройшов протест поблизу посольства Ірану через продаж росії дронів-камікадзе іранського виробництва. На місці побував кореспондент “5 каналу” Віталій Залевський. 

Під стіни посольства Ірану прийшло кілька десятків людей. Вони тримали в руках українські прапори та плакати з написами “Зупиніть убивства”, “росія та Іран – терористи”, “Ваші мопеди вбивають наших дітей”. 

Протестувальники закликають міжнародну спільноту відреагувати та посилити санкції для цих країн. 

Саме дрони-камікадзе поцілили 17 жовтня у багатоповерхівку, під завалами загинули 5 людей. Учасники запалили лампадки, аби вшанувати їх пам’ять.

“Нам дуже важливо, аби нас почув увесь світ, що українці будуть боротися до кінця за своє мирне небо, за те, аби наші діти, цивільні, жінки вагітні не вмирали. Щодня Іран відправляє свої дрони, не розуміючи, що стає в коло цих чортів”, – наголосила голова організації “Солідарна молодь”, депутатка Київської міськради Дінара Габібуллаєва.

“Ірансько-російська дружба мене вже дістала. Це неадекватно, що вони спонсорують росію в цій війні, допомагають їй зброєю, коли всі демократичні країни не співпрацюють із росією”, – зазначив студент Володимир.

Як повідомляв 5.UA, керівник ГУР Кирило Буданов розповів, скільки дронів замовила росія в Ірану

Як повідомлялося, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Раніше стало відомо, що у столиці перекрито дорожній рух між Хрещатиком і цирком. Там гасять пожежу в офісній будівлі, яка загорілася після ранкового “прильоту”.

Після удару по житловому будинку в Києві відомо про чотирьох загиблих, чотирьох постраждалих і 19 врятованих. Зокрема двоє із загиблих – молода пара, жінка була вагітною

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *