програш кремля не за горами, окупанти продовжують гинути сотнями, а їх літаки – зустрічати “Ігли”: як минув 157 день війни (Відео)

За добу підбито ще два ворожих безпілотники

Ворогам не буде місця на землі. За кожного загиблого і скаліченого Україна помститься. Головнокомандувач Валерій Залужний пообіцяв відплату російським нелюдам, після жорстокого вбивства українських бранців у Оленівці та оприлюднених відео з тортурами. Негайно відреагувати на новий акт терору окупантів закликає світ Володимир Зеленський. Адже саме ООН та міжнародний комітет Червоного Хреста гарантували безпеку українцям, яких узяли в полон після виходу з маріупольської “Азовсталі”.

“Зараз гаранти повинні реагувати. Повинні захистити життя сотень українських військовополонених. Має бути чітке юридичне визнання росії державою спонсором тероризму. Особливо я звертаюся до Сполучених Штатів Америки рішення потрібне, потрібне зараз. росія довела численними терактами, що є найбільшим джерелом тероризму у світі сьогодні. Це факт”, – сказав президент України Володимир Зеленський.

Терористи спочатку вбивають, а потім маніпулюють смертями. росія оприлюднила перелік українських бранців, яких учора стратила у колонії в Оленівці. Ані підтвердити, ані спростувати його поки немає змоги. Адже тіла досі у загарбників. В ООН уже говорять, що готові направити свою групу розслідувачів, щоби з’ясувати обставини смерті українців. Чи піде на це країна-терорист питання риторичне. Але експерти вже говорять, що за всіма ознаками з оприлюднених відео вибух не міг статися внаслідок удару HIMARS, як це стверджують окупанти. У приміщенні є сліди від пожежі, але не від вибуху. Про це говорять і рідні та друзі “азовців”, які вийшли на акцію протесту у столиці.

“Якби це були HIMARS – наслідки були би напевно жахливіші, я так вважаю. Це було зроблено спеціально. Скрити може якісь тортури, які вони робили”, – зазначила дружина полоненого військовослужбовця ЗСУ Яна.

Мати полоненого військовослужбовця ЗСУ Світлана зауважила: “Хіба можна так знущатися? Вони чекали додому повернення, а їх взяли і знищили, як можна так? Як можна цих дітей? Убили, убили просто всіх! Ці ж діти, вони ні в чому не винні, вони защищали свою країну, їх здали в полон, а потім їх не визволили, а просто вбили! Я не знаю, яка людяність, у них немає людяності, це не можна, ну як, беззбройного вбивати, ну як?”.

росія щогодини додає нових і нових матеріалів до справи своїх воєнних злочинів. Про докази терористичної природи московитів говорив на засіданні Радбез ООН представник України Сергій Кислиця. І порадив кремлівським так званим дипломатам звертатися до лікарів, а не до членів ООН.

“Обурливо, що росія досі намагається поширювати фейки замість того, щоби виконувати свої зобов’язання. Відверто кажучи, дипломатична нота, надіслана цього тижня і підписана росіянами, повинна бути предметом розгляду лікарів, а не членів ради безпеки. Дозвольте мені процитувати лише речення: російські збройні сили не завдають ударів по цивільній інфраструктурі, кінець цитати. Серйозно? російський дипломат вважає, що Радбез ООН є студією шоу Скабеєвої”, – наголосив постійни представник України при ООН Сергій Кислиця.

А про яке шоу думають у кремлі, коли попри санкції та тиск світу продовжують готуватися до вигаданих референдумів і фейкових приєднань українських територій? Уперше від початку війни держсекретар США Ентоні Блінкен мав розмову з чільником російського МІДу сергієм лавровим. Особисто повідомив кремлівській коняці, що чекає росію у разі нових незаконних анексій. А потім Блінкен говорив з українським колегою. Дмитро Кулеба розповідає, що зосередилися на кроках, які призведуть до провалу російського вторгнення.

кремль відчуває, що програш не за горами. У британській розвідці кажуть, що москва дедалі більше тисне на гауляйтерів тимчасово окупованого півдня. Хочуть пришвидшити підготовку до так званих референдумів. Але як змушувати колаборантів іти голосувати, коли українські захисники і далі щодня завдаватимуть ударів по всіх критичних для окупантів вузлах? У мережі з’явилося відео пошкоджень Антонівського залізничного моста, що на Херсонщині. В управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ кажуть, що зашморг оточення навколо ворога стає дедалі тісніший. Цієї ночі знову палало у Новій Каховці. А в Енергодарі, перед готелем, де перебували росіяни в повітря злетіла військова техніка, є й поранені загарбники. І не лише там.

За минулу добу Збройні Сили ліквідували ще близько 170 окупантів, також знищено ще 10 російських танків, 8 бойових броньованих машин, 6 артилерійських систем, одну одиницю спецтехніки і 19 одиниць автомобільної техніки. Підбито ще два ворожих безпілотники. А в 25-ій окремій повітряно-десантній Січеславській бригаді розширюють перелік. Іще один Су-25 випадково зустрів “Іглу”. І тепер уже не літає.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: На Донецькому напрямку окупанти зосереджує зусилля на ураженні військових об’єктів та інфраструктури – ситуація на фронті

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *