Публікація фото збитих дронів може нашкодити – в Міноборони пояснили, як цього уникнути (Відео)

“Будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює”

Світлини збитих ворожих БПЛА, які пересічні користувачі публікують у соцмережах, можуть бути небезпечними для Сил оборони України. На цьому наголосила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. Вона, зокрема, дала кілька рекомендацій, які зроблять такі світлини максимально безпечними для захисників.

“Сьогодні Україну знову було атаковано іранськими дронами-камікадзе. Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих “Шахедів”. Нібито, нічого страшного немає – ми пишаємось роботою нашої ППО. Але. Ми маємо потроху вчитися мислити по-воєнному. І думати трішки наперед”, – написала вона.

За її словами, нашкодити публікація фотографій збитих дронів може, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника: “Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі? Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях”.

“Дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон. Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації”, – дала Ганна Маляр другу рекомендацію.

Вона зауважила, що деякі дописувачі соцмереж підкоригували свої вранішні дописи, замалювавши номери на фото рештків збитих “Шахедів”.

“Будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює”, – закликала речниця Міноборони.

Як повідомлялося, у понеділок вранці, 17 жовтня, російські терористи атакували Київ дронами-камікадзе. Чотири влучили в об’єкти інфраструктури, один із них – у житлову багатоповерхівку.

Раніше стало відомо, що у столиці перекрито дорожній рух між Хрещатиком і цирком. Там гасять пожежу в офісній будівлі, яка загорілася після ранкового “прильоту”.

Після удару по житловому будинку в Києві відомо про чотирьох загиблих, чотирьох постраждалих і 19 врятованих. Зокрема двоє із загиблих – молода пара, жінка була вагітною

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *