путін записує звернення з охоронцями, росія “вітає” українців дронами – як пройшов перший день 2023-ого (Відео)

Під час обстрілу в останній день 2022 року російські війська вперше застосували ракетоносії з Каспію

І настане день, коли ППО збиватиме чи не все вороже в українському небі, а тисячі українців кричатимуть із балконів у відповідь – путін х@йло. Так минула перша ніч 2023 року в українців по всій території країни. Попри ракетну атаку вдень, шахідно-ракетну вночі – сили оборони збили більшість так званих подарунків москолоти. Вітання з побажанням нового, переможного року, лунали від Президента у Києві й аж до фронту в Бахмуті – від українських захисників. А на московії хворобливий бункерний дід укотре обгидився – знову боїться власної армії, то ж для вітання 140 мільйонів московитів оточив себе “ряженими” співробітниками власної охорони. Як минув перший день нового 2023 року та 312-та доба великої війни – у матеріалі Олени Рибінської.

Українські сили протиповітряної оборони у новорічну ніч збили 45 шахедів. 13 іранських дронів-камікадзе знищили ще у 2022-му, 32 одиниці – у новому 2023-му. Українці ж, укотре, доводять свою незламність. Бо під час роботи ППО демонстрували силу духу – співали гімн, обмінювалися гаслами між сусідніми будинками та вчергове нагадали, хто такий президент країни-окупантки.

І цю фразу вкотре підтвердив президент московії. Бо за традицією використав для свого відеозвернення ряжених у військову форму – серед яких була його улюблена “актриса”, яка переходить із ролика в ролик, із професії в професію. Аналітики американського Інституту вивчення війни у новому звіті кажуть – новорічне привітання кремлівського карлика – це спроба виправдати розв’язану росією війну перед власним народом. Адже путін уже не впевнений у здатності формувати російський інформаційний простір. Усі його зусилля нині зводяться до виправдання агресії та тих втрат, які вона принесла. Саме тому кремлівський диктатор повторив абсурдні твердження про те, що незалежність і суверенітет рф залежать від контролю над Україною.

А цього речники міністерства нападу рашистів і сам бункерний дід точно не скажуть і не покажуть. На відміну від кухаря путіна – Пригожина. Керманич найманих убивць – “вагнерівців” – показав завершення їхнього шляху в Україні. Чорні пакети. Гори чорних пакетів у якомусь підвалі. І цинічна фраза, яка чекатиме всіх російських почвар. А таких у грудні Збройні сили ліквідували рекордну кількість за весь час від початку повномасштабного вторгнення – понад 17 тисяч. Як був встановлений і рекорд збитих ракет та дронів – 192 крилаті ракети і 230 БПЛА.

Під час обстрілу в останній день 2022 року російські війська вперше застосували ракетоносії з Каспію. Про це в етері телемарафону “Єдині новини” повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. А це свідчить про те, що москолоті дедалі важче доставляти свої ракети до Чорного моря.

“Характерним для вчорашнього ракетного обстрілу було те, що застосовувались ракетоносії з Каспію. Це вперше за період повномасштабного вторгнення було зафіксовано. Тому що, напевно, на Чорноморське узбережжя їм складніше вже доставляти свої запаси. Це говорить про те, що тримання під вогневим контролем логістики, на Лівобережжі в тому числі, нам вдається досить вдало”, – заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталя Гуменюк.

Як і на “відмінно” українські фахівці ППО освоїли зенітно-ракетні комплекси NASAMS. Саме ці ЗРК, в ніч на 1 січня, руками українців вдало знищували “шахіди”. Про це повідомив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат. А ще смертельні подарунки для окупантів із неба відправили і повітряні сили ЗСУ. У мережі оприлюднили відео, як український пілот у новорічному костюмі скидає ракети на загарбників.

На землі, у нескореному українському Бахмуті наші воїни продовжують боронити кожен метр землі. І передавати палаючі привіти рашистам, які марять цим містом та захопити можуть лише у своїх мріях. Бо Бахмут – це Україна.

“Ми всю ніч відправляли їм палкі гарячі подарунки. від України – з любов’ю. Сьогодні вони поводять себе дуже чемно. Сил і засобів для того. щоб здійснити наступ на наші позиції, у них поки що не вистачає. Піхота виснажується, тому що вести нерівний бій з нашої артилерією їм не дуже зручно, що для нас є дуже позитивним. Наша піхота вмотивована , артилерія – здібна, професійна, наші підрозділи військові заслуговують великої поваги і величезної подяки”, – зазначила військовослужбовиця ЗСУ з-під Бахмута “Відьма”.

Поки в Україні салюти і феєрверки можна запускати лише силам оборони по москолоті – Велика Британія у новорічну ніч підтримала українців. Салют над знаменитим колесом огляду – London Eye – мав синьо-жовті кольори. Будівлі поруч також підсвітили у колір стягу України. Так країна-союзниця підтримала наших громадян, які у цю новорічну ніч переживали чергову атаку рашистів. Видиво відбувалося під трек українського гурту Калуш Оркестра “Стефанія”.

Олена Рибінська, “5 канал”

Нагадаємо, у повітряних силах ЗСУ повідомили, що у ніч проти 1–го січня збили 45 іранських безпілотників.

Як повідомляв 5.ua, у новорічну ніч рашисти атакували столицю дронами.

Нагадаємо, у КМВА повідомили, що сили ППО ліквідували 23 повітряні цілі.

Також уламками знищеної ракети пошкоджено авто в Шевченківському районі Києва. 

Дивіться відео за темою: “У вас залишився тиждень”: Резніков звернувся до росіян – марафон “Незламна країна” 

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *