Підготуйтеся: Кличко попередив про сценарій повного блекауту в Києві (Відео)

Столичний голова не виключає необхідності тимчасово виїзду з міста

Не можна виключати сценарію, за якого в Києві через російські атаки буде відсутня електроенергія, опалення, вода та зв’язок.

Про це попередив міський голова Віталій Кличко у ефірі спільного телемарафону.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Він наголосив, що влада до останнього намагатиметься уникати “блекауту”, проте закликав містян підготувати хоча б мінімальні запаси усього необхідного та, можливо, продумати тимчасовий переїзд.

“Будьмо відвертими: наші вороги роблять все, щоб місто було без тепла, без електрики, без водопостачання, взагалі ми всі померли. І від того, наскільки ми будемо підготовлені до різних ситуацій, залежить і майбутнє країни, і майбутнє кожного з нас… Ми не виключаємо. Ми прораховуємо різні сценарії”, – зауважив Кличко.

Потрібно мати вдома запаси питної та технічної води, їжі, заряджені акумулятори та теплі речі. Місто також готується – планується розгорнути 1 тис. пунктів обігріву – але цього не вистачить на мільйони киян.

Водночас він попросив утриматися від “песимістичного настрою”, адже йдеться про найгірший з усіх сценаріїв.

“Ми зробимо все, що від нас залежить, щоб такого сценарію не було. Але гарантувати на 100% ми не можемо, тому моделюємо різні ситуації і кожен з нас повинен бути підготовлений до цього”, – наголосив очільник Києва.

Дивіться також відео:

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *