Після поразки в Херсоні, росія найближчим часом посилить наступ на Донеччині – ISW (Відео)

На думку аналітиків, росіяни навряд чи досягнуть значних успіхів в оперативному плані

російські наступальні операції в Донецькій області посиляться найближчими тижнями, оскільки туди прибудуть додаткові мобілізовані військові, а також сили, виведені із західної частини Херсонської області.

Як йдеться у свіжій доповіді аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), українські сили в цьому районі опиняться під сильним тиском, і Києву, найімовірніше, доведеться перенаправляти війська для захисту від цих відновлених російських наступальних операцій.

На думку аналітиків, росіяни навряд чи досягнуть значних успіхів в оперативному плані, попри їхні зусилля, хоча з часом вони можуть захопити Бахмут ціною величезних втрат.

Україна, ймовірно, поверне бойову потужність із західного Херсона і передислокує її в інші райони для проведення як оборонних, так і контрнаступальних операцій. ЗСУ можуть спробувати переслідувати росіян через Дніпро в різних точках, але навряд чи зроблять це, оскільки логістика підтримки українського угруповання на східному березі є дуже складною. Тому ЗСУ, найімовірніше, закріплять свій контроль над західним берегом, залишать там достатньо сил, щоб стримати будь-яку спробу росіян знову перетнути річку, і перерозподілять сили на інші напрямки.

російський наступ у Донецькій області, ймовірно, вимагатиме від ЗСУ перенаправити частину сил на оборону в цій області, але ЗСУ, вірогідно, спрямують принаймні частину відновленої бойової потужності або на посилення свого поточного контрнаступу в Луганській області, або на відкриття нового контрнаступу в іншому місці.

Нагадаємо, ввечері, 13 листопада, росіяни здійснили ракетний обстріл Харкова. За попередньою інформацією, влучили в промисловий об’єкт.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться також відео на тему:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *