Ракетами війну не виграти, це на 40% психологічна зброя, бо вона дістає будь-де – Мартін Брест (Відео)

Ракети – це допоміжний вид озброєння

У програмі “Час: Online” на “5 каналі” ведуча Марія Скібінська і ветеран АТО, письменник, менеджер проєктів ДК “Укроборонпром” Олег Болдирєв, більш відомий як Мартін Брест, обговорили, наскільки ракети ефективні як зброя.

“Ракета чим страшна? Тим, що вона дістає будь-де. Все інше від ракети – це дрібниця. Залп “Урагану” приносить більше біди, а коштує дешевше, ніж крилата ракета “Калібр”. Ще раз, єдиною перевагою ракетного озброєння є те, що вона дуже далеко дістає і її важко перехопити. Все інше – це її вади”, – пояснює Мартін Брест.

“Наприклад, ракета – здоровенна, кілька метрів у довжину. Але бойове навантаження – це тільки частина. Все інше – це паливо, ПММ для двигуна. Ракета летить, тягне за собою запас палива і боєкомплект. Натомість снаряд, який вилетів з пушки, не тягне за собою нічого. Всі 100% снаряду – це речовина, яка вражає. Умовно, бойова частина. Ракета страшна тим, що вона всюдисуща. Скажімо так, краще ми будемо перехоплювати або отримувати ракети, ніж набагато дешевші залпи “Ураганів” та “Градів”. Тобто, ракети на 40% психологічна зброя. Вона змушує нас боятися по всій території країни. Той же “Шахід” дуже сильну емоційну складову має. Але ракетами не виграли жодної війни”, – каже співробітник “Укроборонпрому”.

І додає, що ракетами не виграли навіть тоді, коли застосовували не ракети, а бомби атомні в Японії. Мартін Брест говорить, що якби їх США застосували не в 1945 році, а в 1941-му, наприклад, це б не вирішило долю війни.

“Ракетами війни не виграються. Ракетами не захоплюються території. Ракети – це допоміжний вид озброєння. Найефективніший вид озброєння – це людина на БТР чи танку, яка заїжджає у місто, ставить прапор. Піхота або ДШВ. У нас найбільший у Європі новий рід військ – 118 тисяч ТрО. Більше ні в кого нема такого великого роду військ”, – зауважує Мартін Брест.

Дивіться повний випуск інтерв’ю з менеджером проєктів ДК “Укроборонпром” Олегом Болдирєвим:

Як повідомляв 5.UA, 17 жовтня 2022 року “Укроборонпром” анонсував розроблення нового українського безпілотника як відповідь на іранські дрони. В “Укроборонпромі” також зауважили, що безпілотник буде здатен вражати цілі на відстані до 1000 км.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Дивіться відео за темою:

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *