Ракетами “Іскандер” по будинку та залізничній станції: російський терор у Чаплиному – сюжет (Відео)

Внаслідок удару рашистів загинуло 25-ро людей, серед них двоє дітей

25-ро людей загинули, двоє з них діти, і 31 людина поранена в Чаплиному на Дніпропетровщині. Ворожі ракети “Іскандер” і “Смерч” влучили в житловий будинок та залізничну станцію. Про наслідки російського терору знає журналістка “5 каналу” Вікторія Ковальова. 

Жителі Чаплиного розібрали завали потрощених ракетними ударами будинків. У День Незалежності рашисти “привітали” їх масованим ракетним ударом. Від початку повномасштабного вторгнення уперше завдали удару по селу.

“Стався обстріл з РСЗВ “Смерч” та “Іскандер”. Усього 8 реактивних снарядів. З них 5 касетних, 3 фугасних по СМТ Чаплине Дубовиківської територіальної громади Синельниківського району. О 14:40 сталося влучання ракети в житловий будинок. У результаті чого будинок був повністю зруйнований”, – розповів начальник аварійно-пожежного загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Артем Журавльов.

Марина поралася на кухні, коли почула вибухи. Каже, неабияк злякалася. Ударною хвилею з будинку зірвало шифер.

“Сильний такий вибух, а потім хвилин через 15-20, ми вже потім, як зрозуміли, що прилетіло по сусідству, то воно як гахнуло. Тільки встигла присісти”, – розповіла жителька Чаплиного Марина.

Отямившись, жінка вийшла надвір і побачила на сусідньому подвір’ї величезну вирву.

В одному з будинків вчора в обід відпочивала мати і її двоє синів, коли просто по їх подвір’ю поцілила ворожа ракета.

“Люди почали збігатися, почали відкопувати. Старшого хлопчика я схопила. Принесла його додому. Чоловік почав викликати швидку. Вони, правда, приїхали швидко. Почали надавати допомогу. Я думаю, щось у дитини з ногою. Явно чи перелом, чи шо. І маму потім уже витягли”, – згадує жителька Чаплиного Марина.

Молодшого, 11-річного сина, знайшли лише за кілька годин під завалами будинку. А поки шукали, російські війська накривали вогнем залізничну станцію, що неподалік.

“О 15:3, в результаті чого загорілося 5 вагонів пасажирських. На превеликий жаль, поруч проїжджала машина. В ній були з Донецької області переселенці. Батьки загнули на місці”, – повідомив начальник аварійно-пожежного загону ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Артем Журавльов.

Удар по Чаплиному забрав життя 25-ти людей, 2-є з них діти. Ще понад 3 десятки поранені.

“За фактом обстрілу Чаплиного поліція Дніпропетровської області відкрила кримінальне провадження за статтею “Порушення законів і звичаїв війни”, – повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Тетяна Квітницька.

Вікторія Ковальова, Олександр Пронський, Дніпропетровська область, “5 канал”

Як повідомляв 5.UA, 24 серпня рашисти вдарили по залізничній станції на Дніпропетровщині

Нагадаємо, у селищі Чаплине, що на Дніпропетровщині, завершилися рятувально-пошукові роботи. Кількість жертв зросла до 25 осіб. Серед загиблих є двоє дітей. 

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *