Ракетний удар рашистів по колоні в Запоріжжі: кількість загиблих зросла до 30, ще 88 поранено (оновлено) (Відео)

Серед загиблих та поранених є діти

Унаслідок ракетного удару рашистів по гуманітарній колоні в Запоріжжі уже відомо про 23 загиблих та 28 поранених. Про це повідомив начальник Запорізької ОВА Олександр Старух у Telegram, передає “5 канал”.

“Наразі відомо щодо 23 загиблих та 28 поранених. Усі цивільні люди, наші земляки. Горіть у пеклі, кляті рашисти!” – написав Старух.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/starukhofficial/3893″]

Оновлення станом на 10:50. За даними радника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, кількість загиблих зросла до 24, ще 36 людей поранені. Характер травм такий, що не всіх вдається врятувати в лікарнях.

[social type=”telegram” url=”https://t.me/Pravda_Gerashchenko/44548″]

Оновлення станом на 11:40. Наразі вже відомо про 25 загиблих людей, серед них діти. Близько 50 поранених. Тяжкість поранень встановлюється. Про це пише офіс Генерального прокурора

У лікарні Запоріжжя доставили 62 людини після обстрілу росіянами гуманітарної колони. Про це на місці події сказала начальник відділу комунікації ГУ НП у Запорізькій області Анна Ткаченко, повідомляє “Укрінформ”.

Оновлення станом на 21:00. До 30 зросла кількість загиблих після ранкового удару, ще 88 людей – поранені. Серед постраждалих є діти: загинули 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик, а поранення дістала 3-річна дівчинка.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у Facebook.

“На жаль, маємо втрати і серед поліцейських. Загинув 36-річний працівник місцевого Управління стратегічних розслідувань. Ще 27 поліцейських Бердянського райуправління отримали поранення, 4 з них – у тяжкому стані. Хлопці були на службі, забезпечували правопорядок”, – уточнив він.

На місці трагедії нині продовжують працювати близько 80 фахівців. Слідчі та криміналісти поліції допомагають колегам із СБУ збирати докази.

Як повідомляв 5.UA, сьогодні зранку рашисти вдарили ракетами по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. За попередніми даними, частину ракет запустили з колишнього Токмацького району. Ворог завдав ракетного удару по цивільній гуманітарній колоні на виїзді з обласного центру. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Нагадаємо, попередні ракетний обстріл Запоріжжя стався ввечері 28 вересня. Тоді ворог випустив по Запоріжжю та Дніпропетровщині щонайменше 5 ракет. Майже всі збила ППО. Вночі вибухи знову повторились. 

Крім того, рашисти ракетами “Іскандер” вдарили по Дніпру. Одна людина загинула, 5 поранено – палало транспортне підприємство. Загалом згоріло понад 100 міських автобусів.

Нагадаємо, вночі у Миколаєві й на околицях пролунала серія вибухів. Одна з ракет влучила в багатоповерхівку, мешканці опинилися під завалами.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *