“Рамштайн-4” США передадуть Україні ще 4 HIMARS – включення (Відео)

Новий пакет допомоги США також включає боєприпаси для гаубиць та артилерійських установок

“Рамштайн-4” в онлайн-форматі. Союзники України обговорять розширення військової допомоги для боротьби з росією та зміцнення українського арсеналу. Подробиці дізнавався Михайло Прудник – керівник міжнародного відділу служби новин “5 каналу”.

Так, ще чотири ракетні системи HIMARS передадуть Україні Сполучені Штати. Зброя ввійде до нового пакета військової допомоги. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі “Рамштайн-4”. Вона відбувається в онлайн-форматі, й на ній партнери мають погодити подальшу матеріально-військову підтримку Києву. Ллойд Остін зазначив, що нині почалася критична фаза війни, тож колективна допомога – як ніколи важлива. Також він пообіцяв, що США та партнери зроблять усе, щоб в українців і далі були технології, озброєння та вогнева міць себе захистити.

Новий пакет допомоги США також включає боєприпаси для гаубиць та артилерійських установок. Під час попередніх зустрічей “Рамштайн” десятки держав надали Києву важку зброю, яка змінила ситуацію на полі бою. Сьогодні можуть погодити передачу потужних систем ППО та далекобійних ракет. Принаймні на це сподівається президент Володимир Зеленський. Адже головним пріоритетом у протистоянні агресору залишається захист неба.

“Від часу нашої зустрічі у Брюсселі США надали Україні понад 2,6 мільярда доларів військової допомоги. Вона включає 12 систем HIMARS та різні ракетні системи, які мають посилити далекобійні можливості української армії. Ми також пообіцяли надати дві системи NASAMS, щоб допомогти Україні захистити свої Збройні сили та мирних жителів від ракетних атак росії. Пізніше цього тижня ми оприлюднимо новий пакет військової допомоги для України – уже 16-й від серпня 2021 року. До нього ввійдуть 4 системи HIMARS, які українці так успішно використовують, і які істотно змінюють ситуацію на полі бою, а також більше боєприпасів до гаубиць MLRS та артилерійських систем”, – наголосив міністр оборони США Ллойд Остін.

Читайте також: Західна зброя вже змінює хід війни, і це ми ще не починали – Данілов

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *