рашисти з міномета обстріляли Запорізьку ТЕС – є загиблий та поранені (оновлено)

Окупанти традиційно намагаються звинуватити в обстрілі ЗСУ

російські окупанти вчергове здійснили обстріл Запорізької теплоелектростанції, яка розташовується в окупованому Енергодарі. Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

Він зазначив, що наразі відомо про загибель однієї людини та поранення ще кількох мешканців унаслідок обстрілу, ці дані перевіряються.

“Окупанти традиційно звинуватили в цьому ЗСУ. Але обставини події викликають великі запитання. Судячи з наявних на відео від самих окупантів пошкоджень автівки з рівними отворами від куль, машина була обстріляна практично впритул. Вірогідно, з автомату. Чи дійсно є факт загибелі людини, зараз з’ясовуємо”, – написав Орлов.

Також він розповів, що рашисти атакували ТЕС з міномета. На відновлення водопостачання знадобиться певний час, імовірно, ремонтні роботи триватимуть до ранку.

Оновлено. Дмитро Орлов повідомив, що внаслідок обстрілу загинув чоловік 1978 року народження. Ще один чоловік 1996 року народження отримав серйозні поранення та знаходиться в реанімації. За його життя борються лікарі. 

Нагадаємо, рашисти контролюють територію Запорізької АЕС в окупованому Енергодарі. Вони замінували станцію та погрожують її підірвати. Головне управління розвідки при Міноборони має підтвердження того, що загарбники планують теракт на ЗАЕС.

Аби запобігти катастрофі на Запорізькій АЕС, Україна вимагає, щоб на атомну станцію потрапила місія МАГАТЕ. Президент Володимир Зеленський наголосив, що для цього немає жодних перешкод. Голова МАГАТЕ заявив, що готовий очолити цю делегацію.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *