Резніков в інтерв’ю News Fox: “ЗСУ контролюють усі мости через Дніпро у Херсоні, тому рашисти не зможуть втекти з міста” (Відео)

окупанти не зможуть залишити Херсон, як це сталося в Ізюмі Харківської області

ЗСУ контролюють усі мости через Дніпро у Херсоні, тож окупанти не зможуть залишити місто, як це сталося в Ізюмі Харківської області. Про це в інтерв’ю американському виданню Fox News розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Міністр заявив, що окупантам небезпечно для життя залишатися в Херсоні та вести вуличні бої із ЗСУ, але шляхів відступу у них не буде.

“Не зовсім вірю, що росіяни матимуть змогу вести вуличні бої. Тому що для них це не найкращий варіант. Ми контролюємо всі мости на річці Дніпро, використовуючи HIMARS та іншу артилерію. І для них ризиковано залишатися в Херсоні, бо вони потім не зможуть втекти, як це зробили в Ізюмі”, – зазначив міністр.

Резніков наголосив, що війна в Україні зараз на третьому етапі – поступове визволення окупованих територій.

На першому етапі завданням було зупинити російську армію, на другому – стабілізувати ситуацію вздовж усієї лінії фронту, що й було зроблено. Триває третій етап – визволення захоплених міст та сіл.

Нагадаємо, раніше в ISW заявили, що ЗСУ зможуть взяти під контроль правобережжя Херсонщини до кінця 2022 року.

Нагадаємо, вже у жовтні від США очікувалася передача Україні перших установок ППО NASAMS. У НАТО пообіцяли передати “сотні пристроїв” для боротьби з ворожими дронами. Від Іспанії надійдуть пускові установки ППО HAWK. А Португалія передасть Україні шість радянських гелікоптерів “Камов”.

Як повідомляв 5.UA, Німеччина передасть Україні більше РСЗВ MARS та гаубиць PzH 2000. Перша німецька система ППО IRIS-T прибула до України 12 жовтня. Через кілька днів цей ЗРК вже продемонстрував перші результати роботи в Україні.

Підтримайте журналістів “5 каналу” на передовій.

Дивіться відео за темою:

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *